Bertilsson öppnade målskyttet på Cypern

7 mars, 2012 |

Kalmar FF besegrade på onsdagen ryska FC SKA-Energiya Khabarovsk med 2-0 (1-0)

Kalmar FF besegrade på onsdagseftermiddagen det ryska division 1-laget FC SKA-Energiya Khabarovsk med 2-0 (1-0) i en träningsmatch på Cypern. Johan Bertilsson och Papa Diouf stod för varsitt mål i vardera halvlek och KFF:s sjätte raka utan förlust blev ett faktum.

KFF fick en smakstart på matchen och redan i den 5:e minuten kunde yttermittfältaren Johan Bertilsson sätta dit 1-0. Papa Diouf stod för förarbetet med ett perfekt högerinlägg som Bertilsson mötte med en högervolley som satt vid närmsta stolpen. Bara några minuter senare var Bertilsson nära att bli tvåmålsskytt efter en chans från nära håll på frisparksretur signerat Paulus Arajuuri.

KFF hade sedan ytterligare målchanser i första halvlek utan resultatet och bästa chans fick Papa Diouf som prickade stolpen i den 38:e minuten.

I andra halvlek tog KFF över mer och mer och det matchavgörande föll fem minuter före slutet genom Papa Diouf. Henrik Rydström låg bakom förarbetet när han lyfte in bollen i straffområdet, där Diouf kom upp mellan två ryska mittabackar och avslutade med att nicka upp bollen i nättaket. Ett vackert fotbollsmål i en match som stundtals var fysisk, grinig och sönderryckt av alla avblåsningar till följt av det hårda fysiska spelet. Nyförvärvet Nenad Djordjevic fick 45 minuter i sin första match i KFF-tröjan.

Nanne Bergstrand efter matchen:
– Det här blev en väldigt fysisk fotbollsmatch och om det varit nordiska domare så hade vi sett några utvisningar i den här matchen. Det var en bra seger för oss mot en annan fotbollskultur och vi fortsätter att vara svårslagna.