Bjørnar och Elm sänkte IFK Göteborg

29 september, 2013 |

Bjørnar Holmviks första och David Elms andra mål i den röda tröjan blev avgörande för dagens match på Guldfågeln Arena

Eftermiddagens match mellan Kalmar FF och IFK Göteborg spelades inför 6836 personer i strålande solsken på Guldfågeln arena. Det bjöds också på ett par riktiga delikatesser när Bjørnar Holmvik fick göra sitt första mål i Kalmar FF och David Elm sitt andra, på båda målen antecknades Tobias Eriksson som framspelare.

Kalmar FF skapade matchens första farlighet redan i inledningsminuten sedan Jonathan McDonald fällts och fått frispark i bra läge. Melker Hallberg tog sats men hoppade över bollen och istället sprang Nenad fram och klippte till men bollen gick över.

Halvleken bjöd annars på en hel del ställningskrig och inte så många rena chanser. I den 38:e minuten skickade Nenad upp en lång frispark som dök ner mot Hallberg som kom in från vänster. Hallberg gick upp men nådde inte riktigt upp utan bollen strök förbi.

Andra halvlek bjöd på två riktigt fina KFF-mål. Först ut var Bjørnar Holmvik. I den 60:e spelminuten svarade Tobias Eriksson för en fin brytning, han avancerade och spelade ut till höger där Bjørnar tog emot och drev in i banan innan han avlossade en vänsterkanon i bortre krysset helt otagbart för Alvbåge.

Åtta minuter senare spelade Melker Hallberg in till Tobias Eriksson som skickade vidare till David Elm. Elm klippte till direkt och 2-0 smet in vid Alvbåges högra stolpe.

I den 71:a spelminuten höll Erik Israelsson på att punktera matchen med en underbar volley men den här gången var Alvbåge med och svarade för en kanonräddning. I stället för ytterligare ett kalmarmål så kunde Tobias Hysén reducera i den 79:e spelminuten.

Resten av halvleken jagade Blåvitt en kvittering men Kalmar FF höll undan och tog med sig ytterligare en trepoängare denna vecka.