Blågul seger för Hägg Johansson

9 oktober, 2013 |

Sveriges P20-landslag med Lucas Hägg Johansson i matchtruppen besegrade Finland på bortaplan

Kalmar FF:s målvakt Lucas Hägg Johansson är i Finland med det svenska P20-landslaget för två träningsmatcher mot hemmanationen. Under onsdagskvällen spelades det första mötet och det blev svensk seger med 2-1, efter 0-1-underläge i halvtid.

Lucas Hägg Johansson fanns med i den svenska matchtruppen men den tillfällige förbundskaptenen Hans Wildow valde att satsa på Andreas Linde, till vardags i HIF Akademi, mellan stolparna vid kvällens match.

Finland var det bättre laget i den första halvleken och skaffade sig en 1-0-ledning in till pausvilan. Sverige kom igen starkt efter paus och segern grundlades med två snabba mål mitten på andra halvlek. Kvitteringen kom i den 70:e minuten genom Dennis Olsson (GIF Sundsvall) och minuten senare ordnade Emil Ballander (Gefle IF FF) 2-1 som också blev slutesultatet.

På fredag klockan 11:00 spelas returmatchen när lagen möts på Eerikkilä Träningscenter i Eerikkilä. Då förhoppningsvis med Lucas Hägg Johansson i den svenska startelvan.