Blågul seger över Finland

3 september, 2011 |

Ludvig Öhman spelade hela dagens träningslandskamp mot Finland i Joensuu

Tre Kalmar FF-spelare har varit i farten med landslagsspel under lördagen. Ludvig Öhman och Rasmus Sjöstedt i P19/92-landslaget som besegrade Finland med 3-0 i Joensuu och Måns Söderqvist som med P18/93-landslaget fick oavgjort 2-2 mot Grekland i Köpenhamn.

P19/92-landslaget svarade för en riktigt bra insats när man tog en stabil seger mot Finland på bortaplan. 0-2 i paus blev till slut 0-3 efter mål av Nicklas Bärkroth (IF Brommapokarna), Serge-Junior Martinsson Ngouali (IF Brommapojkarna) och Marko Mitrovic (Chelsea FC).

Kalmar FF-försvararen Ludvig Öhman fick förtroendet i startelvan och spelade hela matchen som mittback tillsammans med Tim Björkström. Båda är födda 1991 och därför klassades dagens möte som en inofficiell landskamp.

Rasmus Sjöstedt fick även han speltid i matchen och byttes in med åtta minuter kvar när han ersatte 1-0-målskytten Nicklas Bärkroth. Förbundskaptenen Cleas Ericsson gjorde totalt sex byten under den andra halvleken.

På måndag möts lagen igen i Joensuu. Då har Sverige 15 spelare att tillgå då endast spelare födda 1992 får deltaga.

I Köpenhamn spelade P18/93-landslaget genrep inför det viktiga EM-kvalet som inleds i oktober. I torsdags blev det 1-1 mot Danmark och kvällens match mot Grekland slutade även den oavgjort efter 2-2 på Vanløse Idrætspark.

Sverige tog ledningen två gånger, först genom Amin Nazari (Malmö FF) och i andra halvlek genom Mikael Ishak (Assyriska FF). Grekland kom dock igen med mål på två fasta situationer.

Måns Söderqvist, som spelade hela mötet mot Danmark i torsdags, fick inleda kvällens match på bänken. I den 58:e minuten fick han dock hoppa in när han ersatte Amin Nazari på det svenska mittfältet.

– Totalt sett är jag jättenöjd med dom här två matcherna. Grekland är precis som Danmark ett riktigt bra lag i den här åldersgruppen. Grekerna var i EM-slutspel i somras och att vi nu känner oss lite besvikna efter oavgjort är väl ett styrkebesked egentligen, säger förbundskapten Tomas Turesson till svenskfotboll.se.

Laget reser nu hem efter två gedigna laginsatser mot skickligt motstånd, och härnäst ska truppen tas ut till årets stora mål: EM-kval 1 på hemmaplan (matcher i Falkenberg och Varberg 6-11 oktober). Där ställs Sverige mot Azerbajdzjan, Italien och Rumänien.