”Blottar vi oss för mycket kommer Gefle såra oss”

26 oktober, 2016 |

Henrik Rydström, match ikväll mot Gefle IF på Guldfågeln Arena. Vad förväntar du dig för typ av match?
– Att vi kommer vara spelförande. Men vi får kliva framåt med klokhet. Blottar vi oss för mycket kommer Gefle såra oss. Och deras offensiv är vassare än vad man kan tro när man ser tabellplaceringen.

Henrik Rydström, match ikväll mot Gefle IF på Guldfågeln Arena. Vad förväntar du dig för typ av match?
– Att vi kommer vara spelförande. Men vi får kliva framåt med klokhet. Blottar vi oss för mycket kommer Gefle såra oss. Och deras offensiv är vassare än vad man kan tro när man ser tabellplaceringen.

Känslan är att Gefle kommer sjunka ganska långt ner och begränsa ytorna för er rejält. Tror du det kan bli en annorlunda matchbild med tanke på den sitsen Gefle befinner sig i? Att de måste gå för seger.
– Du har helt rätt i din analys av Gefle. Gefle har sällan något emot att ligga lågt med sitt försvarsspel och är ganska bekvämt med det. Det är deras spelmodell och den kommer de inte överge. Men om vi leder en bit in i matchen blir det kanske ett ändrat förhållningssätt från Gefles sida. Vi ställer emellertid in oss på att möta ett väldigt samlat försvar.

Många av förhandstipsen handlar om att Kalmar FF kommer köra över Gefle på Guldfågeln Arena. Vilka är de största svårigheterna att gå in till denna typen av matcher, där alla förväntar sig 3 poäng?
– Tja, vi i truppen minns tydligt vad som hände i Gävle. Då hade inte Gefle vunnit på länge, vi var i fin form, ändå fick vi stryk. Så vi är medvetna om riskerna och vad som kan hända om vi har en sämre dag. Det vi ska påminna varandra om är att om vi gör rätt saker där ute är vi ett bättre lag än Gefle och då kan det bli en trevlig kväll.

Finns det en oro för att en viss underskattning dyker upp hos spelarna? Eller känner du att alla är förvarnade efter bortamatchen på Gavlevallen?
– Jag har stor tilltro till spelartruppen. Det är kloka och ödmjuka killar. Och vi i tränarteamet ska göra vårt för att banka in budskapet.

David Elm berättade i en intervju att han känner att det här KFF-laget borde ha kapacitet att vara med och slåss om guldet redan nu. Hur bra känner du att denna upplagan är av Kalmar FF?
– Jag förstår hur David menar och om vi tittar på våra spelare utifrån ett individuellt perspektiv har vi några av Allsvenskans bästa. Och då borde vi ju kunna utmana. Samtidigt är vi en bit efter de allra bästa klubbarna när det gäller andra bitar. Vi har fortfarande problem att få ihop helheten. Vi behöver skapa en tydligare kravbild. Vi måste ställa högre krav. Och så vidare.

Det pratas mycket om fjärdeplaceringen just nu som den stora målsättningen för Kalmar FF. Ser du en fjärdeplats som en framgång för föreningen?
– Med tanke på hur det såg ut för bara drygt en och en halv månad sedan är det givetvis en framgång. Då kände man en oro för att bli indragna i kampen om kvalplatsen. Samtidigt, och jag upprepar det med en dåres envishet, vi som är i verksamheten måste se djupare än tabellplaceringar när vi gör bedömningar om vi har gjort det bra eller dåligt.

Det har varit en del irritation bland klubbar som spelat söndag och onsdag vid ett flertal tillfällen. Ser du det som ett problem med så tätt matchande? Eller är det självklart att en allsvensk förening ska kunna hantera det?
– Det är en självklarhet att vi ska kunna hantera det. Vi är professionella fotbollsspelare. Det är lyxgnäll och jag tänker på Nannes ständiga budskap. Vi fick inte klaga på tät matchande, vi fick inte säga att vi kände oss trötta eller slitna. ”Då blir det en självuppfyllande profetia”, sa han.

 

Annons