Carl Gustafsson förlänger avtalet

27 juni, 2024 | Nyhet

Carl Gustafsson har idag förlängt sitt kontrakt med Kalmar FF. Det nya avtalet sträcker sig fram till och med sommaren 2026.

Den 5 juli 2019 skrev Carl Gustafsson på sitt första A-lagskontrakt med Kalmar FF. Samma sommar kom även den allsvenska debuten i bortamatchen mot AIK på Friends Arena som slutade med seger, 2-1. Sedan dess har han varit en viktig spelare i Kalmar FF:s lagbygge med sin löpstyrka och fantastiska passningsfot. Efter en stark säsong 2022 belönades han med en plats till landslagets januariturné året därpå. Med åtta minuter kvar fick han göra sin blågula A-lagsdebut i Portugal där Sverige besegrade Finland med 2-0.

Sedan slutet av april ifjol har Carl Gustafsson varit borta från spel på grund av en lårskada och i förra veckan opererades han i Finland för att komma tillrätta med problematiken.

Hittills har det blivit 87 allsvenska matcher i den rödvita tröjan för den 24-årige mittfältaren.

Jörgen Petersson, Sportchef
– Det är glädjande att Calle valt att förlänga med målet att självklart återigen bli en viktig spelare som gör avtryck framöver. Hans långa frånvaro till trots, är vi helt övertygade att han så snart rehabiliteringen är klar, kommer att betyda mycket för Kalmar FF.

Carl Gustafsson
– Det känns väldigt bra att ha detta klart och förlänga avtalet med Kalmar FF. Nu kan jag lägga all min energi på rehabilitering och komma tillbaka i god form. 

Annons