Carl Gustafsson: ”Vi ville gå för ett mål till”

8 maj, 2021 | Nyhet

Eftermiddagens match mot IF Elfsborg slutade 2-2 på Borås Arena och vi pratade med Carl Gustafsson efter matchen. Kalmar FF:s lagkapten dagen till ära.
– I början av båda halvlekarna biter deras press rätt bra på oss. Vi får inte riktigt igång vårt spel. Men vi tar oss tillbaka och alla spelare visar otroligt bra karaktär. Det är starkt att komma tillbaka efter det underläget vi hamnade i, säger Carl Gustafsson.

Känslan efter kvitteringen var att samtliga KFF-spelare sprang i full fart tillbaka mot mittcirkeln för att hinna med ett segermål. Hur gick snacket bland er spelare?
– Vi ville absolut gå för det. En del av vårt spel är att låta motståndarna springa som fan. Och flera spelare hade krampkänning i Elfsborg. Vi hade momentum i matchen efter kvitteringen. Vi kände att det fanns en bra chans att komma där ifrån med tre poäng. Sen får man vara smart och inte göra något dumt i det läget. En poäng på bortaplan efter underläge är ändå ok. Även om vi ville ha mer.

Du fick lagkaptensbindeln i dagens match. Hur kändes det?
– Det var en stor ära och kul så klart att få det förtroendet.

När Elfsborg gör 2-0 kändes det som att ni hela tiden trodde på att kunna komma tillbaka. Hur upplevde du situationen när de utökade sin ledning i början av andra halvlek?
– Oavsett läge pushar vi alltid varandra och har en tro på att komma tillbaka. Kanske extra mycket när vi inte varit sämre än motståndarna. Vi vet att vårt spel ger utdelning i slutändan av matcherna. Elfsborg var trötta och det var bara fortsätta nöta.

Det blev rätt stökigt där i slutet med heta känslor. Var det något ni hade pratat om innan att ta fighten och stå upp i duellspelet?
– Det är mycket av Elfsborgs idé att spela fult och vara tuffa. Det visste vi om innan så klart. Man märkte redan i början att det var en del av deras spelplan. Sen att domaren inte väljer att ta det är en annan sak. Men vi står upp bra och tar fighten hela vägen. Sen att det blir mycket känslor i slutet är naturligt. Vi ville ha ett mål till och de var besvikna på att ha tappat underläge.

9 poäng på 5 matcher nu. Vad säger du om starten så här långt i årets allsvenska?
– Rent prestationsmässigt är vi nöjda. Sen kanske vi inte kommer upp riktigt i nivå idag. Men vi tar ändå med oss poäng. Poängmässigt hade vi kunnat ha ännu mer poäng. Kanske framförallt mot Sirius och Östersund där vi borde ha vunnit. Även till viss del idag.

210508 Kalmars Carl Gustafsson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Kalmar den 8 maj 2021 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0086
Annons