Crona målskytt i oavgjord match på Olympia

9 september, 2020 | Nyhet

Mycket på spel, för bägge lagen, i kvällens match på Olympia när Kalmar FF ställdes mot Helsingborgs IF. Det var hemmalaget som såg hetast ut inledningsvis där man även tog ledningen efter kvarten spelad. Anfallaren Van Den Hurk spelade fram Max Svensson som helt fri med Ole Söderberg satte dit 1-0.

Tre minuter senare var det nära igen, efter en omställning för HIF, där Brandur Henriksson fick på ett bra skott utanför straffområdet. Ole Söderberg var dock bra med i Kalmar-målet och styrde undan till hörna, i sin första allsvenska match sedan den 26 september i fjol.

Ledningen för Helsingborg stod sig halvleken ut och det fanns en del att fundera på för Kalmar FF inför de återstående 45 minuterna.

Den andra halvleken var sedan fem minuter gammal när nyförvärvet Mayron George väggspelade sig fri, med hjälp av York Rafael, men stoppades upp i sista stund i skottögonblicket av två HIF-försvarare.

Ju längre halvleken gick kom Kalmar allt närmare en kvittering och fick också allt bättre kontroll på matchen. I den 72:a matchminuten kom sedan även kvitteringen. Nyinbytte Filip Sachpekidis stod för en magnifik framspelning med yttersidan till Edvin Crona som rakade in 1-1 för Kalmar FF. En härlig vecka för 20-åringen som debuterade för U21-landslaget under gårdagen och fick göra sitt andra allsvenska mål i kvällens match på Olympia.

Kalmar FF fick bra energi av målet och fortsatte gå hårt för ett ledningsmål och det var nära att det skulle räcka hela vägen fram. Fem minuter senare spelade Romario fram Filip Sachpekidis till ett friläge som HIF-målvakten Alexander Nilsson lyckades styra undan med en benparad.

Minuten senare var det nära igen när Edvin Crona hittade fram till Filip Sachpekidis igen, med ett nytt friläge. Tyvärr avvärjde Alexander Nilsson även denna gång och såg till att ställningen fortfarande stod kvar på 1-1. I slutskedet av matchen fortsatte Kalmar gå för ett segermål men matchen slutade 1-1 på Olympia denna onsdagskväll.

Tack till alla supportrar som stöttas oss på olika sätt i samband med kvällens match. Nästa omgång spelas nu på måndag då IFK Norrköping kommer på besök till Guldfågeln Arena.

Startelvan
Ole Söderberg, Fidan Aliti, Douglas Bergqvist, Viktor Elm, Piotr Johansson, Emin Nouri, York Rafael, Isak Jansson, Erik Israelsson, Mayron George, Romario

Ersättare
Tobias Andersson, Sebastian Ring, Filip Sachpekidis, Alexander Ahl-Holmström, Johan Stenmark, Edvin Crona, Isak Magnusson

Byten
58 min: Mayron George ut, Edvin Crona in
67 min: Emin Nouri ut, Sebastian Ring in
68 min: York Rafael ut, Filip Sachpekidis in