Crona tvåmålsskytt när KFF vann mot Öster

2 februari, 2020 | Nyhet

Kalmar FF vann dagens Smålandsderby mot Östers IF med 5-0 (1-0) på Gasten IP. Målskyttar: Edvin Crona 2, Alexander Ahl Holmström, Geir André Herrem och Isak Jansson.

En temperatur på sex grader med solsken väntade Kalmar FF i ett laddat Smålandsderby under söndagseftermiddagen. Det var även KFF som inledde bäst och tog kommandot ute på konstgräset där cirka 700 rödvita supportrar hade tagit sig ut till Gasten IP. Efter 22 minuters spel kom matchens första målchans när Fidan Aliti prövade på distans utanför straffområdet men skottet tätt utanför.

En minut senare pekade domaren på straffpunkten efter att ett skott blockerats av en Öster-försvarare med handen. Anfallaren Geir André Herrem tog hand om straffen och kunde enkelt placera in 1-0 till Kalmar FF.

Resultatet stod sig halvleken ut och inför den andra halvleken genomförde Kalmar FF totalt nio byten. Halvleken var sedan knappt fyra minuter gammal när anfallaren Alexander Ahl-Holmström spelade fram Edvin Crona som kunde placera in 2-0 till Kalmar FF.

Kvarten senare var det dags för Edvin Crona igen när han placerade in 3-0, snyggt framspelad av Filip Sachpekidis.

I den 81:a minuten kom sedan 4-0 efter att Filip Sachpekidis spelat fram Isak Jansson som kunde öka på ledningen ytterligare.

I den 87:e matchminuten fastställde Alexander Ahl-Holmström slutresultatet till 5-0, snyggt framspelad av Edvin Crona.

Eter matchen var det en nöjd KFF- tränare som summerade lagets insats.

– Det bästa var att så många spelare kunde spela en halvlek och att så många fick visa upp sig. Vi såg att det var en hög intensitet i vårt spel och det har vi tagit med oss från träning in till match. Vi ska inte dra för stora växlar av det här men det märks att det finns en stor framtidstro i gruppen, säger Nanne Bergstrand.

Nu väntar en ny träningsvecka innan Mjällby AIF väntar på Strandvallen nästa fredag.

– Vi kommer fortsätta nästa vecka i linje med hur försäsongen sett ut hittills med hård träning. Målet är att vi ska vara i fas och samspelta när Allsvenskan sätter igång i april. Vi har en tid framför oss här nu där vi behöver bygga på med mer fysisk och fortsatt hög intensitet. Då blir det också lättare att spela anfallsspel.