Daryl Smylie

16 mars, 2010 |

Jubileumsintervju med Smylie

Vi fortsätter presentationen av truppen under jubileumsåret och nu har turen kommit till  Daryl Smylie.

Namn: Daryl Smylie
Ålder: 24
Boende: I Kalmar med min flickvän

Jubileumsintervju med Smylie

Vi fortsätter presentationen av truppen under jubileumsåret och nu har turen kommit till  Daryl Smylie.

Namn: Daryl Smylie
Ålder: 24
Boende: I Kalmar med min flickvän

För mig är brittisk fotboll nummer ett. Hur började din karriär?
Jag började spela fotboll som åttaring och fram tills jag var 16 år spelade jag för flera mindre lag i England. Jag skrev sedan på ett fyraårskontrakt för Newcastle. Jag spelade sedan med deras U17 och U19 lag och fick träna med A-lagstruppen de sista två åren. Det gav mig direkt en grund att stå på när man fick tillbringa tid med dessa stora stjärnor varje dag. Under denna tid spelade jag också det Nordirländska landslaget i U16 U17 U19 och U21 laget och drömmen är självklart att en dag få representera deras A landslag. Sedan spelade jag ett år i Livingstone i den skotska första divisionen. Där hade jag det svårt att ta till mig den annorlunda fotboll som spelades, men det gav ändå en bra erfarenhet att kunna bemästra fler typer av fotboll som spelas.

Det är tydligt att jag gjort min läxa dåligt då jag trodde att du var Engelsman, men jag måste ändå fråga hur viktigt känner du att det är för dig att Newcastle åter vänder till Premier League?
För mig är det inte så viktigt trots mina år i klubben. Jag håller själv på Liverpool fast det skulle självklart vara roligt om de gick upp. Det är en så pass stor och anrik klubb med stolta traditioner och staden skulle behöva ett lag som får spela mot de allra bästa i England.

Varför Sverige och Ljungskile?
Resan mot Sverige började i Östersund i division 2 där jag spelade de tre sista månaderna 2007. Sedan återvände jag och spelade med dem tills uppehållet 2008 då David Wilson tränare i Ljungskile bad mig komma ner och träna. Jag skrev på för resten av säsongen och gjorde 4 mål på det sista 12 matcherna. Ett av dem var faktiskt mot Kalmar. Efter säsongen pratade jag med Kalmar och när det erbjöd mig kontrakt då tvekade jag aldrig.

Du blev tidigt utlånad till Jönköpings södra under fjolåret. Hur kände du inför det?
Det var bara bra eftersom jag fick spela A-lags fotboll och jobba under Olle Nordin. Även att man tränar med de svenska mästarna vill man ändå spela matcher och jag har bara blivit bättre av det.

Nu när det inte finns några Elm bröder kvar i laget tror du då att dina chanser till spel har ökat?
Jag tänker definitivt försöka visa att jag är en spelare som Nanne vill satsa på.

Vad är det i den brittiska fotbollen som den svenska saknar mest och finns det något som ni britter borde ta efter av oss?
I England är den av självklara skäl både snabbare och mer aggressiv något som jag saknar lite, men här har spelarna en mer avslappnad attityd till varandra. Man kan prata mer på planen utan att det spårar ur. Sämst är dock era domare, de är alldeles för stränga i förhållande till vad som sker på planen.

Vilken är din favorit författare?
Jag har egentligen ingen favorit före någon annan. Just nu läser jagen bok av Christopher Paolini och han är väldigt bra.

Vilka är dina andra stora intressen? 
 Titta på film och ut och resa när tiden tillåter. Umgås med min flickvän och en del nätpoker är andra stora intressen.

Nu till fyra snabba

Labourpartiet eller Liberaldemokraterna? Ingen av dem

Alan Shearer eller Paul Gascoigne? Alan Shearer

Action eller drama framför TV:n? Action

Olle Nordin eller Nanne Bergstrand? Ha ha ha. Jag säger båda två. De är båda duktiga tränare där de sätter sin egen prägel på hur träningarna ser ut. Jag är bara tacksam över att få lära mig att utveckla min fotboll under dessa två trevliga människor.

Till sist, vem rankar du som Englands bäste mittfältare? Den var enkel, Steven Gerrard.

Ett stort tack säger vi till Daryl Smylie för svaren och önskar honom lycka till i Kalmar FF under 2010.

Tidigare intervjuer av Jubileumstruppen:
Abiola Dauda

Marcus Lindberg

Annons