Davíd Kristján Ólafsson klar för Kalmar FF

12 januari, 2022 | Nyhet

Davíd Kristján Ólafsson har skrivit på ett avtal med Kalmar FF och blir det sjätte nyförvärvet inför säsongen 2022. 

Den 26-årige vänsterbacken Davíd Kristján Ólafsson kommer närmast från norska Ålesund där han spelat sedan 2019 i Eliteserien och OBOS-ligan. Under samma år, den 15 januari, kom även landslagsdebuten för Island när de mötte Estland på hemmaplan i en träningsmatch som slutade 0-0. 

I dagsläget befinner sig David i Turkiet med Islands A-landslag där två träningslandskamper väntar mot Uganda och Sydkorea. Han väntas ansluta till Kalmar den 18 januari. 

Jörgen Petersson, Sportchef Kalmar FF
– Vi får in en spelare som kan användas både som vänsterback, vänster wing och vänstermittfältare. Det är en fysisk spelare som är snabb och bekväm med bollen. Han spelar med ett stort självförtroende i offensiven och är en bra närkampsspelare i defensiven. Vi känner att han passar väl in i profilen som vi tagit fram för den rollen. Glädjande att David valt att skriva på ett längre avtal och att vårt spelsätt tydligt har varit en av de avgörande faktorerna i hans val av klubb. 

Davíd Kristján Ólafsson
– Det känns väldigt bra att allting är klart och jag ser fram emot att få börja träna och träffa mina nya lagkamrater. Kalmar FF kändes intressant tidigt när jag utvärderade mina alternativ och det hamnade direkt högt upp på min lista. Jag gillar hur laget tar sig an matcherna med en offensiv inställning. Jag ser mig själv som en offensiv ytterback med en bra vänsterfot och jag tror att mina kvalitéer kommer passa väl in i det sättet som Kalmar spelar på. Förhoppningsvis kan vi fortsätta bygga vidare på det som laget visade upp i fjol och göra någonting bra tillsammans. 

Nationalitet: Island
Födelsedatum: 15.05.1995
Längd: 184 cm
Position: Vänsterback
Nummer: 3
Avtal: Över säsongen 2024

Annons