David Majak Chan ansluter på lån

29 april, 2021 | Nyhet

21-årige anfallaren David Majak Chan ansluter till Kalmar FF på lån. Han kommer närmast från kenyanska ligaledaren Tusker FC och ansluter preliminärt 20 maj. Fram till transferfönstret öppnar den 15 juli kommer David att medverka i Kalmar FF:s träningar samt spel i U21 matcher.

Jörgen Petersson, Sportchef Kalmar FF
-I de tider vi befinner oss, har vi i Kalmar FF generellt beslutat att inte bjuda in till provträningar eller korta provspel då det är alltför osäkert med inresor, risk för smittspridning, tillstånd mm. Vi har även valt att själva undvika att resa på scoutingresor av samma skäl. Det gör scouting annorlunda än vanligt, kontakter bearbetas intensivt, och det är bara att försöka hitta så bra lösningar som möjligt i det arbetet!

– David Majak dök upp som ett intressant alternativ i vintras. Med bakgrund av läget i samhället, vet vi att det tar tid med olika tillstånd, och vi kände att vi inte ville stressa fram ett beslut. David kommer nu hit på ett sex månaders lån från Tusker FC, och vi får på så sätt möjlighet att i lugn och ro kunna se honom i vår miljö och utvärdera efter det. Vi ser det som en väldigt förmånlig lösning för Kalmar FF, där vi i nästa skede har en exklusiv option att göra en permanent transfer inför säsongen 2022 vid låneperiodens slut. Det beslutet ligger helt i Kalmar FF:s händer.

David Majak Chan
– Jag är väldigt glad att få komma till Kalmar FF. Det är en dröm som går i uppfyllelse att flytta till Europa och få den här möjligheten som fotbollsspelare. Jag vill även passa på att rikta ett stort tack till alla som varit med och möjliggjort att jag får chansen att komma hit. Nu ser jag fram emot dessa nya utmaningar i min karriär och att få träffa mina nya lagkamrater i föreningen.

David Majak Chan
Längd: 1,95
Vikt: 76 kg
Födelseort: UROR
Född: 10/10/2000
Nationalitet: Sydsudan
Position: Anfallare
Senaste klubb: Tusker FC, Kenya

Annons