”De kommer kämpa som de aldrig har kämpat förut”

23 augusti, 2016 |

Imorgon(onsdag) kliver Kalmar FF in i Svenska Cupens andra omgång, då man tar sig an Grebbestads IF på bortaplan kl.18.00. Vi kollade läget inför matchen med KFFs assisterande tränare. 

Imorgon(onsdag) kliver Kalmar FF in i Svenska Cupens andra omgång, då man tar sig an Grebbestads IF på bortaplan kl.18.00. Vi kollade läget inför matchen med KFFs assisterande tränare. 

Henrik Rydström, dags för Svenska Cupen imorgon mot Grebbestads IF. Vad vet ni om motståndet?
– Det vi vet är att GIF huserar i division II och efter en tuff inledning av säsongen har de kommit igång på slutet. Mer än så vet vi inte. Och om du frågar mig (och det gör du ju) så är resten ointressant. För det handlar snarare om hur professionella vi lyckas vara. Gör vi det vi ska tillräckligt bra bör vi få med oss ett resultat som vi vill ha.

Hur pass viktig skulle du säga att matchen är för Kalmar FFs del? Kommer ni se det som ett tillfälle att ge andra spelare chansen?
– Väldigt viktig. Vi såg ju i våras vad Svenska cupen kan betyda. Vi gick till semifinal och fick en rejäl kick av det. Vi vill ju också ha tävlingsmatcher i början av nästa säsong. Samtidigt är det också en möjlighet att ge speltid till de som inte varit på planen så ofta den senaste tiden. Vi har en bred trupp och de som i så fall kommer in i startelvan håller hög klass.

Vi vet sedan tidigare att KFF vissa år har haft svårt för den här typen av matcher och missat gruppspelet(Torslanda, Kristianstad m.m) Vad har ni dragit för lärdom av de matcherna?
– Semifinal 2006, seger 2007, final 2008, semifinal 2011 och final 2011 – under flera år var vi väldigt framgångsrika i Svenska cupen. Det vi gjorde då och som jag hoppas vi kan komma till framöver var att vi tog oss an den här typen av match med dödligt allvar. Vi slarvade inte. Vi gick ut och gjorde vårt jobb, fullt ut.

Vad är den största utmaningen för Kalmar FF inför såna här matcher anser du?
– Att ha tålamod. Grebbestad kommer springa som de aldrig sprungit förut. Kämpa som de aldrig kämpat förut. Det kommer bli tätt och tufft, men vi måste ha tålamod och känna trygghet i insikten att det förr eller senare kommer luckra upp sig. 

Det kändes inte riktigt som ni var på tårna mot Helsingborgs IF spelmässigt, men ändå visar ni styrka och vinner med 1-0. Vad tar ni med er från den matchen?
– Styrka och styrka, jag vet inte. Det är lätt att säga det när man vinner en sådan match. Men inte var det någon styrka att slå bort så många passningar och inte var det en styrka att släppa till den typen av lägen som vi släppte till. Vi hade tur. Punkt. Det vi tar med oss är vetskapen att sådan tur har vi inte fler gånger. Och vi vill inte vara utlämnade till tur och otur.

Hur är läget i truppen i dagsläget?
– Henri Anier och Rasmus Elm är frågetecken. Det finns en del skavanker på ytterligare några spelare, men jag vågar inte säga för mycket. För då blir jag bara inkallad till sjukgymnast Svensson och tagen i örat. 

Annons