Delad poäng mot Norrköping

17 juni, 2013 |

Söderqvists ledningsmål räckte inte till tre poäng

I kväll var det dags för första allsvenska matchen på Guldfågeln Arena efter VM-kval uppehållet. IFK Norrköping svarade för motståndet i en match som var svårstartad.

Första halvlek bjöd inte på mycket i chansväg men trots det så kunde Kalmar FF gå till pausvila med en 1-0 ledning. Det var Måns Söderqvist som kunde ge KFF ledningen i den 41:a spelminuten och målet kom från en situation som egentligen inte borde resulterat i mål. Måns Tog emot en nickskarv från Papa Diouf och sköt ett skott som helt ställde Mitov Nilsson i IFK-målet.

Andra halvlek var bara knappa kvarten spelad när Gunnar Heidar Thorvaldsson fick skottläge straxt utanför straffområdeslinjen och han placerade in kvitteringen vid Berishas vänstra stolprot. Tre minuter senare gav Christopher Telo IFK ledningen på ett skott inne i straffområdet.

I den 79:e spelminuten skickade Solheim in en boll från sin högerkant som nickades ut av en norrköpingsförsvarare. Bollen gick rakt till Melker Hallberg som tryckte till på volley och bollen seglade in i högra krysset och det var kvitterat.

Efter målet gick Kalmar FF för ett segermål och hade rätt bra press på Norrköping. Mitt i pressen fick Kalmar FF Markus Thorbjörnsson skadad och då samtliga byten var gjorda fick man avsluta matchen med 10 man. Det blev omdispositioner mot ett mer defensivt avslut på matchen och slutresultatet skrevs till slut till 2-2.