”Det är givetvis en stor ära!”

21 september, 2017 |

Idag blev det klart att Henrik Rydström är nästa spelare att bli invald i Wall Of Fame. Vi tog ett kort snack med honom för att höra hur hans tankar gick när han fick beskedet.  

Henrik, hur känns det att vara nästa spelare att bli invald i Wall Of Fame?
– Det är givetvis en väldigt stor ära. Det är ju bara att kolla på vilka namn som har förärats det tidigare. Samtliga är ju förebilder för mig.

Idag blev det klart att Henrik Rydström är nästa spelare att bli invald i Wall Of Fame. Vi tog ett kort snack med honom för att höra hur hans tankar gick när han fick beskedet.  

Henrik, hur känns det att vara nästa spelare att bli invald i Wall Of Fame?
– Det är givetvis en väldigt stor ära. Det är ju bara att kolla på vilka namn som har förärats det tidigare. Samtliga är ju förebilder för mig.

Om du får vara helt ärlig nu. Blev du överraskad när fick du beskedet?
– Ja, jag blev överraskad. Mattias Rosenlund tog mig åt sidan innan vår match mot Halmstads BK och berättade och jag blev genuint glad. Det fanns inte i min tankevärld att jag skulle bli invald nu.

Du har en lång karriär bakom dig som spelare i Kalmar FF . Om du får dela med dig av några särskilda minnen från din karriär, vilka höjdpunkter minns du tillbaka på?
– Helheten. Att få vara en bärande spelare och person under så många år och under så olika förutsättningar är nog det jag är mest stolt över. Att jag liksom klarade av att spela både division II, vara med och vinna SM-guld och cupguld och spela i Europacuper. Men om du vill ha ett enda ögonblick – när vi vann division II 1997. Det är grunden till att vi är där vi är idag.

Vilken är den tyngsta perioden du upplevt som fotbollsspelare?
– 1996. Vi var favoriter att vinna Söderettan, vi hade satsat, men det blev en krampaktig säsong där jag fick känna på hur det är när negativa tankar sätter klorna i en grupp. Säsongen slutade i degradering till division II.

Just nu är du assisterande tränare i Kalmar FF. Vad hoppas du att du har åstadkommit som tränare när vi summerar din tränarkarriär i framtiden?
– Jag vill ju svara att jag vill ha revolutionerat sättet vi tränar och spelar fotboll på. Men jag börjar ju lära mig att tränare helst inte ska säga någonting. Så jag säger att jag hoppas att jag åstadkommit att folk ser mig som den ödmjuka och icke självgoda person jag är. Eller, det är nog svårare än det förstnämnda.

Annons