”Det blir en viktig match inför den allsvenska återstarten”

25 juni, 2019 | Nyhet, Okategoriserade

Imorgon, tisdag, är det dags för sommarens sista träningsmatch när Kalmar FF ställs mot FC Nordsjälland på bortaplan. Tränare Magnus Pehrsson har tagit ut 22 spelare till matchen och ser det som ett viktigt tillfälle för att komma redo till den allsvenska återstarten om en vecka. 
– Det känns bra att få en bra träningsmatch mot ett bra motstånd innan Allsvenskan sätter igång igen. Vi kommer spela på en bättre plan än senast i Kosta och det gör att vi får möjlighet att jobba på en plan som tillåter anfallsspel. Det blir ett bra tillfälle att fortsätta jobba med relationerna på planen och se hur laget fungerar. FC Nordsjälland är en motståndare som står för en väldigt passningsorienterad och attraktiv fotboll. Vi har inte lagt så mycket tonvikt på dem inför imorgon men har olika sätt att hantera olika typer av organisationer. Vi får vara beredda på hur de uppträder men vet att det är ett lag som spelar många unga spelare med fokus på anfallsfotboll, säger Magnus Pehrsson.

Morgondagens match mot FC Nordsjälland är sista testet för Magnus Pehrsson och Kalmar FF innan laget den 1 juli kliver in i Allsvenskan när man ställs mot Djurgården på Tele2 Arena. 

– Vi är i den fas man hade räknat med. Vi har tränat lite längre och tuffare de här tretton dagarna vi varit igång. Det har varit mer betoning på mängd och få jobba med olika moment. Vi behöver morgondagens match och den här sista veckan för att spela ihop den elvan vi tror mest på inför Djurgården-matchen. Den blir viktig för att komma i bra fas och vi kommer vara redo att kliva in i Allsvenskan igen den 1 juli. 

Truppen mot Nordsjälland 
Fidan Aliti
Alexander Ahl-Holmström
Chima Akas
Papa Diouf
Adrian Edqvist
Rasmus Elm
Viktor Elm
Herman Hallberg
Adam Hellborg
Lucas Hägg-Johansson
Piotr Johansson
Henrik Löfkvist
Isak Magnusson
Maxwell
Emin Nouri
Viktor Noring
Chidiebere Nwakali
Rafinha
Romario
Hampus Strömgren
Måns Söderqvist
Filip Sachpekidis

Skador/sjukdom
Gbenga Arokoyo (Hälsena)Johan Stenmark (Knä)
York Rafael (Rehabtränar)
Nils Fröling (Rehabtränar)
Mahmoud Eid (Rehabtränar)
Viktor Agardius(Sjuk)

FC Nordsjälland- Kalmar FF
Tisdag 25 juni kl.13.00
Plan 6, Stadion-området

Annons