”Det har varit en förmån att få jobba med fotboll”

28 november, 2019 | Nyhet

I över 20 års tid har han varit en viktig kugge i Kalmar FF. Först som tränare i tipselit, därefter som assisterande tränare i A-laget, sedan fotbollsordförande och de senaste åren som lagledare. I sina roller har han sedan 1996 varit delaktig kring träningar, matcher och sett till att allt fungerar runt A-laget. På meritlistan finns bland annat segern i Svenska Cupen 2007, SM-guldet 2008 och Supercup-segern 2009. Idag kom beskedet att Ola Ragnarssons avtal med Kalmar FF som löper ut vid årsskiftet inte förlängs.

Ola Ragnarsson
– Det har varit en fantastisk tid där man framförallt kommer att minnas de framgångsrika åren med guld och europaspel. Kvällen i Halmstad 2008 och bussresan hem därifrån kommer man aldrig att glömma och det är verkligen någonting jag bär med mig resten av livet. Sedan får man inse att de senaste två åren varit något helt annat. Det har varit mycket jobb som fick ett lyckligt slut när vi vann kvalet mot Brage hemma på Guldfågeln Arena.

– Självklart har jag känt en inspiration under hela den här tiden att dagligen få känna att man har en uppgift med alla fotbollsspelare. Det är en fantastisk miljö att få jobba i. Både i omklädningsrum och det som sker ute på träningsplanerna. Det har varit en förmån att få jobba med det här. Jag tar med mig ett oerhört stort kontaktnät från fotbollen där man dagligen har kontakt med journalister, kommuner, motståndarlag, förbund m.m. Man har lärt känna tusentals människor via det här jobbet vilket jag kommer ha nytta av härnäst i mitt arbetsliv. Jag vet inte vad framtiden innehåller men skulle Kalmar FF knacka på dörren där hemma vet man aldrig vad som händer. Om det stämmer med mitt övriga pussel i arbetslivet är jag inte främmande för det.

– En sak som chockat mig är hur många som hört av sig och visat uppskattning senaste dagarna för det jobb man har gjort. Både från spelare, ledare och andra kontaktpersoner från andra branscher. Det är någonting som gör mig väldigt glad och som jag bär med mig framöver, säger Ola Ragnarsson.

Lucas Nilsson, tillförordnad klubbchef Kalmar FF
– Jag vill från hela föreningens sida rikta ett stort tack till Ola för alla hans insatser för Kalmar FF genom åren. Han var en av de första jag träffade när jag kom till föreningen som spelare och har varit en enormt viktig kugge med sitt engagemang för Kalmar FF. Han har varit med på en lång resa i föreningen, från Fredriksskans till Guldfågeln Arena, och alltid haft det bästa för Kalmar FF för ögonen.

En större avtackning från föreningens sida för Ola Ragnarsson planeras längre fram i samband med den allsvenska premiären 2020.

Annons