”Det har varit en lärorik period”

30 augusti, 2020 | Nyhet

Efter fina insatser hela säsongen gjorde Svante Ingelsson ikväll sin sista match i KFF-tröjan, för denna gången, då låneperioden nu avslutas. Härnäst väntar spel med U21-landslaget innan han återvänder tillbaka till Italien.

– Vi gör en bra match förutom första tjugo minuterna där de har ett övertag. Efter deras ledningsmål lyfter vi oss och kommer tillbaka in i matchen. Då kommer både 1-1 och 2-1 vilket ger oss energi. Sett över 90 minuter är det vissa situationer vi kan undvika. Men vi får vara nöjda med en poäng. Det är en svår bortamatch och har möjligheten hela vägen att ta hem matchen.

I den 37:e matchminuten var det Svante Ingelsson som stod för ledningsmålet till 2-1. En perfekt serverad hörna från Romario nickades in i det bortre hörnet. Helt otagbart för Hammarby-målvakten David Ousted.

– Vi är duktiga på fasta situationer och situationen som uppstår är något vi pratade om mycket inför matchen. Det är en bra boll från Romario som går mot första stolpen och jag kommer upp bra. Alltid roligt att få göra mål även om det viktigaste är att plocka poäng till laget.

Med nittio minuter i femton av arton matcher har han varit en otroligt viktig spelare. Han känner även själv att låneperioden i Kalmar FF betytt mycket för hans vidare utveckling.

– Det har varit en otroligt lärorik period, både på och utanför fotbollsplanen. Jag har fått ta ett större ansvar och vara trygg i det, vilket har utvecklat mig som fotbollsspelare. Det har blivit mycket speltid där jag har fått ta mycket plats. Det är alltid kul att vara tillbaka i Kalmar och vi har haft en del prestationer i början av serien som skulle gett mer poäng.

Nu närmast väntar match med U21-landslaget för Svante Ingelsson. Först mot Island borta och sedan Italien på Guldfågeln Arena.

Två matcher där vi minst måste ta en vinst och en oavgjord om vi ska gå vidare. Det blir full fart framåt och det ska bli kul att få spela med landslaget på Guldfågeln Arena. Det ser jag fram emot!

Vi riktar ett stort tack till Svante Ingelsson för hans insatser i Kalmar FF-tröjan under den här sejouren och önskar honom ett stort lycka till framöver!

Annons