”Det ska bli riktigt kul att det sätter igång igen”

6 juli, 2024 | Nyhet

Nu på söndag väntar återstarten av Allsvenskan där AIK väntar på Friends Arena kl.14:00. Kalmar FF:s anfallare Dino Islamovic har längtat efter att matcherna ska sätta igång och hoppas på ett bra stöd från bortasektionen. 

– Det ska bli riktigt kul att Allsvenskan sätter igång igen. Alla spelare är revanschsugna efter vårsäsongen och tycker det ska bli roligt att få spela matcher igen. Det har varit nyttiga veckor för oss under uppehållet med bra träningar. Jag tycker också att vi har fått struktur på saker som vi har behövt att jobba med, säger Dino Islamovic. 

Stefan Larsson har tagit över som interimtränare efter att Henrik Jensen lämnade för engelska Championship-klubben Burnley FC och i söndags avslutade man ett tre dagars träningsläger på Ekerum.

– Det har varit intensiva träningar och Stefan har varit tydlig med vad han vill ha från oss spelare. Vi känner oss redo för söndag och inför de matcherna som väntar inför höstsäsongen. Jag tycker det var ett bra läger på Ekerum med en fin prestation mot Häcken där vi visade prov på den intensitet som vi har tränat på. Vi fyller på med spelare defensivt och offensivt. Det känns även som vi har en extra spelare på övre planhalva. När vi går in i pressen så pressar vi med hela laget. Det är alltid bra för sammanhållningen också att få komma iväg med hela laget på träningsläger.

Dino Islamovic stod för tre mål och en assist under vårsäsongen och känner att formen är på rätt väg inför återstarten av Allsvenskan.

– Det har känts bra. Jag fick även göra två mål mot Häcken nu på träningslägret vilket är viktigt som anfallare med självförtroendet. Det var skönt. Jag tycker även att det känts bra personligen i spelet. Kanske ett steg framåt jämfört med vårsäsongen. Jag siktar på att ta steg framåt hela tiden.

Nu på söndag väntar AIK på Friends Arena i återstarten av Allsvenskan.

– Det ska bli kul. AIK borta är alltid tuffa matcher och de har också fått in en ny tränare under uppehållet. Vi vill åka upp där och göra det vi har tränat på de här senaste veckorna och få ut det i match.

Supporterunionen anordnar resa till Stockholm på söndag med avresa kl.06.00 från Kalmar Central och Dino hoppas på ett bra stöd från bortasektionen.

– Vi är oerhört tacksamma för allt stöd de ger oss från läktarplats. Det betyder otroligt mycket för alla spelare. Vi ser väldigt mycket fram emot söndag och hoppas att vi tillsammans kan ta med oss tre poäng hem till Kalmar. 

Annons