”Det som stack ut var laginsatsen!”

3 juni, 2017 |

Frukost i ett varmt Ruurlo och sedan ett möte med alla andra tränare och information gällande turneringen och det visade sig att samtliga tränare skulle presentera sitt lag och stab – på engelska. Jag kände hur svetten började bryta fram, men jag tog till några tankeknep och lyckades kontrollera mina tankar och levererade…ett synnerligt knaggligt litet framförande.

Sedan åkte Steglander, undertecknad och vår lagkapten Adam Hellborg till en ceremoni där övriga lags tränare och kaptener närvarande, ihop med Ruurlos borgmästare och efter det var det invigning och lagfotografering.

Puh.

Luften var fuktig, det hängde åska i luften och vi startade mot holländska JVOZ Zeeland. Vi var aggressiva, löpvilliga och stressade våra motståndare till misstag och när vi väl vunnit bollen agerade vi framåt med frenesi.

Åskan mullrade, men det var först med fem minuter kvar av matchen som domaren skickade in oss i omklädningsrummet.

Då ledde vi med 2-0 och vi trodde först att de hade blåst av matchen. Vi hann faktiskt segerjubla, bara för att få snöra på oss skorna igen och ge oss ut och avsluta matchen.

På de sista fem minuterna hann vi göra ytterligare två mål och startade således turneringen med en fin 4-0-seger.

Johan Arvidsson, Theo Ekström, Ylli Podrimcaku och Isak Magnusson målskyttar.

Vi vilade någon timme, sedan var det dags för turneringens andra match, den här gången mot ett duktigt tjeckiskt lag, FC Slovacko.

Vi började en aning trevande, men tuggade oss in i matchen. Tjeckerna spelade tufft, ibland nästan fult, men killarna stod upp på ett bra sätt och vi var vassast framåt. Men målen dröjde.

Det var först i andra halvlek som utdelningen kom. Inbytte Simon Klein satte både 1-0 och 2-0.

Vi i ledarteamet gladdes över hur spelarna anammat vårt tjat om arbetsmoral och det som verkligen stack ut var laginsatsen.

Imorgon väntar tre matcher. Bland annat mot skickliga Mechelen och det kroatiska mästarlaget Lokomotiva Zagreb.