Doktor Anna och dagens schema

28 februari, 2009 |

Anna Telleus har varit Kalmar FF:s egen läkare sedan säsongen 2003. Hon tar hand om en mängd skador och blesyrer av varierande mått under ett år.

Anna Telleus har varit Kalmar FF:s egen läkare sedan säsongen 2003. Hon tar hand om en mängd skador och blesyrer av varierande mått under ett år.

Behovet av läkare finns både vid träningar, träningsmatcher och vid tävlingsmatcher så i Kalmar FF:s stab finns förutom Anna även Håkan Sterling med som läkare.
Här i Estopona är det dock Anna som finns på plats för att förebygga att skador uppkommer och i de fall det sker ta hand om det akuta. Anna har ett nära samarbete med sjukgymnasten Kjell Svensson och tillsammans utgör dom det medicinska team som härskar på våning fem i hotellet.

I massagerummet, som även fungerar som sjukstuga finns utrustning för allt från att plåstra om, medicinera eller sys skador men om det handlar om större skador så som benbrott eller liknande är Kjell och Anna tvingade att hänvisa vidare till den lokala sjukvården.
Anna berättar mer om sin funktion och sina sysslor här på lägret i en intervju i vår Marbella-TV.

Dagens schema
I dag är det första dagen som regnet strilar här på den spenska solkusten. Nanne Bergstrand har, förutseende som han är, valt att ge spelarna lite tid för återhämtning under lördagen så några fotbollspass blir det inte i regnet.
I stället så delas truppen in i två grupper som växlar med varandra mellan mental träning och bad i relaxen på hotellet och på eftermiddagen lämnas utrymme för egna aktiviteter.

Annons