Dokumentär om Sydsudans första landslag

27 februari, 2014 |

Thomas Andersson Borstam talar om scouting vid invigningen av teaterbion

Thomas Andersson Borstam talar om scouting vid invigningen av teaterbion

I juli 2011 blir Sydsudan en självständig stat efter nästan 50 års inbördeskrig. Kort efter självständigheten börjar arbetet för Coach Zoran Djordjevic, mannen som ska bilda och träna landets första fotbollslandslag. Den karismatiske tränaren har tankesättet ”win or die” och för både honom, lagspelarna och Sydsudans regering handlar det om mer än bara fotboll. Vi får följa laget och landet i såväl lyckliga som olyckliga stunder, med inslag av allt från malaria och ekonomiska kriser till internationella matcher och fåret Champion, som Zoran utser till lagets maskot.

Våra samtalspartner för kvällen är Kalmar FF:s sportchef Thomas Andersson Borstam och Tobias Ahlgren som har jobbat i Sydsudan åt Läkare utan gränser. Vi kommer att prata om scouting, stora drömmar, fältsjukhus, hemgjorda fotbollar och mycket mer.

Restaurang Larm kommer att öppna en tillfällig filial på teatercaféet där det serveras en kryddig afrikansk lammgryta. Biljettförsäljningen öppnar klockan 17, så varför inte slinka in på en bit mat direkt efter jobbet? Platserna är numrerade, därmed kan du som kommer i tid välja var du vill sitta. Insläppet i salongen är 20 minuter före filmstart. Teatercaféet är öppet från kl. 17. Maten kan du betala med kort, men i vår biljettkassa är det fortfarande kontanter som gäller.

Coach Zoran and His African Tigers. UK 2014. Regi: Sam Benstead
PLATS: Kalmar teater
DATUM: fredag 28/2
BILJETTFÖRSÄLJNING: från kl. 17
FILMSTART: 18.30 (75 min, engelsk text och lite engelskt tal)
ENTRÉ: 50 kronor, studenter 30:- (kontant, ej kort)
MAT: afrikansk lammgryta, 100:- (serveras och betalas på teatercaféet)
Arrangör: Doc Lounge Kalmar

Annons