Drömmål av Romario räckte inte till seger

28 september, 2014 |

Häcken fick med sig tre poäng från Guldfågeln Arena efter en 3-2 seger

Det var en öppen första halvlek som bjöds vid dagens match på Guldfågeln Arena. Chanserna avlöste varandra och först ut var Kalmar FF när Solheim nickade en hörna straxt utanför Källqvists högra stolpe i den femte spelminuten. Fyra minuter senare var det Häckens Simon Gustafson som testade Ole Söderberg som fick sträcka ut för att nå bollen invid högra stolproten.

I den 19:e minuten fick vi se årets mål på Guldfågeln Arena när Romario klippte till en riktig kanon på volley helt ottagbart för Källqvist.

Häcken svarade upp redan 40 sekunder efter KFF:s ledningsmål när Simon Gustafson tog ett avslut som Ole tippade i stolpen och in.

KFF hade en fin period runt 30:e minuten när först Romario drog på ett fint skott som Källqvist tippade till hörna och sedan rundade Ring sin back och spelade in till Tobias Eriksson vars skott gick över.

Mitt i FF-pressen rann Simon Gustafson igen och tog ett skott som letade sig in vis Oles vänstra stolpe och Häcken var i ledning.

Andra halvlek inleddes med en fantastisk reflexräddning av Ole Söderberg på en styrning från nära håll. Efter knappa kvarten spelad kom Papa Diouf fram i två bra chanser där Källqvist räddade den första och den andra gick ner i backen och tippades över till hörna.

I stället för en kvittering ökade Häcken på till 3-1 i den 70:e minuten när Alexander Jeremejeff placerade in bollen i högra krysset.

Papa Diouf fick en snabb revansch för de missade chanserna när han i den 73:e minuten tog bollen och avancerar fram och ur snävt läge trycker in 2-3. Papa hade även en bra chans i den 90:e till kvittering men bollen gick straxt över Källqvists ribba.

Matchfakta och bilder från dagens match hittar du här.