Drömmen om Europa lever vidare

14 september, 2011 |

Kalmar FF till final i Svenska Cupen – Tobias Carlsson avgjorde på Gamla Ullevi

Kalmar FF är klara för final i Svenska Cupen. Detta efter en riktig rysarmatch mot IFK Göteborg som slutade 4-3 efter förlängning. Stor matchvinnare blev Tobias Carlsson som nickade in segermålet i den 118:e minuten inför 7145 åskådare på Gamla Ullevi.

KFF kom till kvällens cupsemifinal med en tung 2-1-förlust mot Syrianska FC i bagaget. Men när det gäller spel i årets upplaga av Svenska Cupen är laget svårstoppat. Fråga bara IFK Göteborg som återigen fick se sig besegrade på Gamla Ullevi. Förra året kvartsfinalmöte slutade 4-3 efter sent segermål av Marcel Sacramento. Denna gång blev det mittbacken Tobias Carlsson som fick ikläda sig rollen som matchhjälte när han satte 4-3-målet med två minuter kvar av förlängningen.

Men vi tar det från början. KFF inledde matchen bäst och Erik Israelsson nickade in 1-0 i den 12:e minuten. Emin Nouri fyllde sedan på med 2-0 bakom IFK-målvakten Erik Dahlin efter drygt en halvtimme och i det läget talade allt för en lätt väg mot en efterlängtad cupfinal.

Men i andra halvlek kom IFK Göteborg tillbaka och det blev två inhoppare som såg till att ljustavlan visade 2-2 när domaren Martin Hansson blåste för fullt tid. Robin Söder reducerade i den 71:e minuten och i den absolut sista minuten av ordinarie tid tryckte Hannes Stiller in kvitteringen bakom Etrit Berisha.

I förlängningen var det många som ville anmäla sig som matchhjälte. Erik Israelsson satte sitt andra mål för kvällen som betydde 3-2. Hannes Stille ville inte vara sämre och kvitterade till 3-3. Men det skulle bli Kalmar FF och framförallt Tobias Carlsson som fick sista ordet i matchen. I den 118:e minuten nådde mittbacken Carlsson högst på en hörna slagen av Stefan Larsson och målet betydde att Kalmar FF kunde kvittera ut en finalbiljett i Svenska Cupen.

Den sista kvartsfinalen (Helsingborg-Elfsborg) spelas den 29 september. Vinnaren där möter Örebro SK i semifinal 2, där en cupfinal på hemmaplan mot Kalmar FF således ligger i potten.