Elias Olsson lånas ut till FC Groningen

31 augusti, 2021 | Nyhet

Ikväll blev det klart att 18-årige Elias Olsson lånas ut, med en köpoption i avtalet, till nederländska FC Groningen.

Elias kom till Kalmar FF:s akademi under 2019 efter att ha varit utlånad till IFK Malmö under våren. Kort därefter debuterade han i Sveriges P16-landslag när Sverige tog sig an Portugal, Belgien och Paraguay i en 4-nationsturnering. Inför årets säsong blev han en del av A-truppen och totalt har det blivit en start och fyra inhopp i Allsvenskan under året.

Jörgen Petersson
– Under sommaren fanns ett intresse från bl.a FC Groningen om att få till en övergång för Elias. Även om vi i det läget inte kom överens om en övergång, har deras intresse funnits kvar. På slutet har det gått väldigt snabbt men alla parter har medverkat till en bra lösning för både Elias och för Kalmar FF. Elias har under tiden i Kalmar FF haft en fantastiskt fin utveckling. Från första träningsmatchen med U19-laget mot div 2-laget Räppe, som 15-åring sommaren 2018, till att tre år senare bli klar för ett lag i nederländska högstaligan visar på att Elias har en karaktär och ambition som hela tiden driver honom framåt. Vi gläds med honom och den möjlighet han nu får. Lycka till Elias!

Elias Olsson
– Det börjar med att jag flyttade från familjen till Kalmar och tog steget till att satsa på fotbollen till 100%. Jag kände att jag fick en bra utveckling direkt med Jörgen och Stefan i U19-laget. Sedan fortsatte jag ta steg framåt för varje månad som gick. När vi klev in i 2021 fick jag ett stort förtroende av ledarstaben på försäsongen och det var viktiga minuter för att kunna ta ytterligare kliv framåt. Det har också varit utvecklande att få in Henrik Rydström som tränare med ett spelsätt där du måste våga. Det har jag lärt mig mycket av. Vi har haft en bra kommunikation i laget och jag känner mig stolt över det jag har gjort hittills och det jag har fått göra i föreningen. Att som så ung spelare fått så många minuter har varit ovärderligt för min utveckling och det är något jag är väldigt tacksam för. Även om Kalmar är fantastiskt så har det alltid varit en dröm att få möjlighet att spela utomlands. Jag ser en möjlighet att utvecklas ännu mer som fotbollsspelare och ta ytterligare kliv framåt i min utveckling. Det är någonting jag ser mycket fram emot.

Annons