Elias Olsson lånas ut

14 juli, 2022 | Nyhet

Elias Olsson lånas ut till Næstved Boldklub som är nykomlingar i danska NordicBet Liga. Han ansluter dit omgående på ett lån som gäller året ut. 

Jörgen Petersson, Sportchef Kalmar FF
– Med tanke på konkurrensen på mittbacksidan, och avsaknaden av speltid, har vi tillsammans med Elias tittat på olika lösningar. I vår träningsmatch mot Næstved i februari tillhörde han en av våra bästa spelare. Därefter har de följt honom och tog kontakt eftersom de sett att han har haft begränsat med speltid under vårsäsongen. Alla involverade inser behovet av att få speltid och vi känner att den här lösningen känns väldigt spännande. Det är en klubb som jobbar likt oss själva med att våga spela unga spelare och besitter en miljö som är väldigt inriktad på spelarutbildning. När vi har träffat dem tillsammans med Elias har det känts väldigt bra för alla tre parter. Det ska bli kul att följa vad denna utlåning gör för hans vidare utveckling som fotbollsspelare. Vi önskar honom ett stort lycka till.

Elias Olsson
– Jag tycker att det ska bli väldigt spännande att komma till en ny miljö. Det känns roligt att Næstved har följt mig sen träningsmatchen i februari och tror på mig. Jag ser fram emot att bidra med mina kvalitéer till laget, ta ytterligare kliv i min utveckling som fotbollsspelare och även utvecklas vidare som person för att utvecklas till den bästa versionen av mig själv. 

Annons