Emin Nouri förlänger avtalet

30 december, 2020 | Nyhet

Idag blev det klart att Emin Nouri förlänger sitt avtal med Kalmar FF. Med 263 allsvenska matcher i den rödvita tröjan går han nästa år in på sin 14:e raka allsvenska säsong. Förutom att vara en viktig kugge i spelartruppen kliver han även under 2021 in i en ledarroll som assisterande tränare till Festim Pasho i U19-laget.

Jens Nilsson, Utvecklingschef Kalmar FF
– Med sin enorma erfarenhet kommer Emin bli en stor tillgång för vår akademi redan från dag ett. Jag har följt Emin sedan han kom till Kalmar FF 2008 och jag vet att han kommer att gå in för tränaryrket med samma engagemang som han har gjort som spelare. Hans driv, passion och enorma hjärta för Kalmar FF kommer att ge våra ungdomar en dimension till i deras utbildning. 

Emin Nouri, Hur känns det att förlänga ytterligare en säsong med Kalmar FF?
– Det känns fantastiskt bra. Den gångna säsongen blev ett vackert slut på en lång och jobbig säsong. Att fortsätta få vara en del av Kalmar FF, både som spelare och ledare, är en otrolig känsla som betyder mycket för mig. Jag kunde verkligen inte önska mig någonting mer.  Det är med stor glädje och tacksamhet jag får ett fortsatt förtroende. Nu ser jag fram emot att få fortsätta göra det jag älskar och bidra så mycket som möjligt till Kalmar FF, både på och vid sidan av fotbollsplanen.

Nu kliver du in i en ny roll som assisterande tränare i U19-laget till Festim Pasho. Vilka delar tror du att du kan komma in och bidra med där?

– Först och främst känns det fantastiskt att få bli en del av staben och stötta Festim Pasho. Det känns otroligt inspirerande att få vara med och jobba tillsammans med våra unga spelare och hjälpa dem att ta nästa kliv i sin utveckling. Tillsammans med alla spelare och ledarteamet ska vi bli ännu bättre och detta blir början på någonting nytt. Jag kommer lära mig en hel del under det här året men hoppas också kunna vara en viktig pusselbit i det dagliga arbetet.


Viktor Elm lyfte fram dig lite extra under den senaste medlemsträffen. Han nämnde att dina ledaregenskaper under 2020 var otroligt viktiga för att klara det allsvenska kontraktet. Har du känt ett extra ansvar, med din rutin och erfarenhet, i omklädningsrummet och ute på planen?
– Viktor är en av mina förebilder och har alltid föregått med gott exempel och det är en människa som man vill och ska ta efter. När han har saknats på planen har det varit viktigt att andra spelare kunnat kliva fram och ta ett större ansvar. Vi har haft en ung trupp den gångna säsongen och självklart har det märkts när Viktor har varit borta även om han alltid funnits med runt laget. Där tycker jag hela truppen har hjälpts åt på ett bra sätt.

– Jag har varit i Kalmar FF länge nu och kan ärligt säga att jag aldrig sett den typen av samarbete vi haft under året bland spelare, ledare och hela staben. Alla ställde upp villkorslöst för varandra och gjorde det tillsammans. Frågar du mig var det den stora nyckeln till att vi tog det hela vägen in i mål och klarade det allsvenska kontraktet. Även när det var som svårast var det ingen som gnällde. Alla tog fighten och bibehöll fokus på det arbetet som skulle utföras. Otroligt imponerande. Förhoppningsvis kan vi ta det vidare och bygga vidare på den grunden.


Försäsongsträningen är lite drygt tre veckor bort. Hur känns kroppen inför återstarten?
– Den känns bra. Man är inte 21 år längre och självklart är det inte samma Emin Nouri som kom hit för 14 år sen. Jag jobbar hårt, spelar enkelt och har ett stort fokus på det som ska utföras. Det är ingenting som har ändrats där. Det har funkat bra i år och min roll är att hjälpa till, bidra och konkurrera om en plats. Jag ska flåsa de unga spelarna i nacken och finnas tillgänglig. De yngre spelarna är så klart vår framtid. Men det händer mycket under en säsong och det gäller alltid att vara redo. Jag brinner för det här exakt lika mycket som tidigare och kommer alltid göra det. Det ska bli kul att sätta igång försäsongen inom kort och förbereda oss för en ny allsvensk säsong tillsammans med Kalmar FF!

Att du förlänger avtalet med ytterligare ett år är så klart en nyhet som glädjer alla våra supportrar. Hur mycket har ni spelare märkt av stödet under 2020 utifrån?

– Vi som varit med lite längre har en nära relation till många supportrar.  Under hela vägen har vi känt stödet utifrån. Även om de inte har varit på plats. Till och med när det var som mörkast har de bara varit stöttande och manat på oss. VI har lidit tillsammans och nu fick vi fira tillsammans. De har betytt och betyder otroligt mycket för oss. Energin vi får därifrån betyder mycket för alla spelare och de har verkligen gjort allt de kunnat i den mån det går under en svår period. Jag vill passa på att tacka alla supportrar för det. Även om vi inte kunnat vara tillsammans på arenan så har alla sms och meddelande på sociala medier bidragit otroligt mycket till gruppen. Förhoppningsvis blir det bättre tider snart så att vi kan välkomna de tillbaka till Guldfågeln Arena.

Annons