”En bra prestation men vi går alltid för seger”

1 maj, 2021 | Nyhet

I Allsvenskans 6:e omgång i fjol, den sjätte juli, mot Varbergs BoIS gjorde Henrik Löfkvist sin senaste start för Kalmar FF. Idag var han tillbaka i startelvan och gjorde 90 minuter i den oavgjorda bortamatchen mot IK Sirius.
– Just nu är man lite stel men jag känner mig pigg i kroppen. Jag hade kunnat spela mer. Oerhört kul at vara tillbaka från start. Jag sprang nästan runt med ett leende på läpparna under matchen. Så mycket har jag längtat efter det här.

Hur sammanfattar du matchen?
– Jag tycker vi är jävligt bra. Vi följer matchplanen i stort sett till punkt och pricka.  Det kommer väl någon period där vi blir lite fega i vårt spel vilket gör att de får lite mer bett i sin press. Men så fort vi spelar vårt spel kändes de ganska chanslösa. De får hålla mycket i boll men det blir rätt ofarligt med undantag för några lägen. När vi kommer till anfall känns det farligt och jag tycker vi är närmre ett segermål idag.

Vad har ni sagt till varandra i omklädningsrummet nu efter matchen?
– Självklart hade vi velat vinna matchen. Men jag tycker alla våra spelare gör en bra prestation. Utifrån det får man vara nöjd. Sedan räcker det tyvärr inte hela vägen fram till tre poäng idag. Den truppen vi har går alltid in med inställningen att vinna matchen och hålla nollan.

Åtta poäng har det blivit efter fyra spelade matcher och fortsatt obesegrade i Allsvenskan. Vad säger du om den starten ni har fått på årets allsvenska?
– Vi ska vara nöjda. Sedan är det viktigt att bibehålla fokus och fortsätta jobba hårt. Det har bara gått fyra matcher och tjugosex omgångar återstår. Det finns väldigt mycket poäng kvar att spela om. Men utifrån de här fyra matcherna har det sett bra ut hittills.

Annons