En match för Moa

1 juni, 2023 | Nyhet

Det är lätt att fastna i vad fotbollen egentligen betyder, framför allt för ett elitlag.

En allsvensk säsong, 30 matcher, minst 30 poäng för att hänga kvar, matcher som vinns eller förloras i slutminuterna och kontrakt som ska förlängas eller sägas upp. Det är showen som aldrig tar slut och som konstant måste förändras och förnyas för att kunna fortsätta leva. Det är en verklighet som vi lever i och måste förhålla oss till. Mitt upp i allt det där finns något annat. Stunder som ställer allt på sin spets. Människor som genom sin blotta närvaro skapar engagemang och glädje kring en sport som rent krasst handlar om att några personer sparkar på en boll. Människor vars kärlek till fotbollen kan samla ett helt samhälle bakom sig. Där engagemanget och drömmarna handlar om sitt lag och sin lilla plats på jorden.
Moa Andersson var en sådan människa och trots att hon inte längre finns hos oss fortsätter hon att påverka oss i stort och smått. I juni 2022 fick vi ett mejl från Moas pappa som undrade om vi på något sätt ville hjälpa honom med att stötta den minnesfond som Virserums SGF startade efter att Moa tragiskt och hastigt gick bort. I samtalen vi hade med Moas pappa förklarade han att han hade varit nöjd om vi hade kunnat skicka en signerad matchtröja som de kunde auktionera ut till förmån för minnesfonden. Men detta kändes inte tillräckligt.

Av det enkla skälet att Moas minne förtjänar mer, så mycket mer. För under hennes tid på jorden stod hon för och gjorde allt det som vi tycker fotbollen ska vara när den är som bäst. En inkluderande, integrerande, förstående, enande och glädjefylld del av våra liv. En plats där man samlas, en kraft för något gott. Den som får andra att engagera sig, den som leder andra mot ett gemensamt mål, den som får andra att tro på att det omöjliga kan bli möjligt, om så i det fördolda i de allsvenska katakomberna eller i ett litet samhälle i hjärtat av Småland, är en sann ledare och det var Moa. Vi vet att fotbollen och idrotten har många sådana personer som förtjänar både uppmärksamhet och stöd. Men som med allt här i livet måste man börja någonstans och precis som Moa trodde på oss och stöttade oss kommer vi stötta henne, Moas Minnesfond och alla de som hon på något sätt påverkade under sin för korta tid på jorden.

Därför kommer hela Kalmar FFs A-lag att ta bussen upp till Virserum den 26 juni för att tillsammans med Virserums SGF spela en minnesmatch där vi vill uppmärksamma Moa Andersson och Moas Minnesfond. För det är det minsta vi kan göra för någon som på alla sätt och vis förkroppsligar det som gör fotbollen bra och värd att kämpa för. Framförallt för att det är det rätta att göra.

Praktiska detaljer om matchen kommer inom kort. Vill du läsa mer om Moa kan du göra det via denna länken! Hjälp oss att samla in pengar till fonden genom att swisha valfritt bidrag till 072-051 51 93 (Kent Andersson). Pengarna går oavkortat till att stöda Virserums SGF:s ungdomsverksamhet.

Virserums SGF- Kalmar FF
Måndag 26 juni kl.18.00
Virumsvallen
Entré: 50 kr
Barn upp till 16 år: Gratis
Kvällens entréavgift går oavkortat till Moas Minnesfond

Annons