En poäng efter sen kvittering på Borås Arena

8 maj, 2021 | Nyhet

Efter underläge 2-0 blev det till slut en poäng i dagens match på Borås Arena. Sebastian Ring fixade reduceringen innan Oliver Berg kvitterade till 2-2 genom Oliver Berg i den 88:e matchminuten. Assist till bägge målen: Jonathan Ring.

Det blev en mardrömsöppning på matchen när Per Frick, redan efter tre minuters spel, styrde in ett avslut från Frederik Holst. 1-0 till hemmalaget som var det piggare laget i matchinledningen denna lördagseftermiddag på Borås Arena.

Därefter tog sig Kalmar FF in i matchen och var både det laget som tog mest initiativ och skapade flertalet chanser till att kvittera. Men ledningen för hemmalaget stod sig till halvtidsvilan.

Precis som i den första halvleken var det hemmalaget som kom ut piggast till den andra halvleken. I den perioden kunde man även öka på sin ledning till 2-0 efter att Leo Väisänen hållit sig framme på ett inlägg vid den bortre stolpen.

Men Kalmar FF fortsatte kriga och redan två minuter efter Elfsborgs utökning kunde Sebastian Ring reducera till 2-1, efter en passning från Jonathan Ring. Man fortsatte sedan forcera och var det klart bättre laget på Borås Arena. Till slut gav det utdelning efter Jonathan Rings inlägg där Oliver Berg nickade in kvitteringsmålet, vilket även blev slutresultatet.

Nästa match spelas nu på onsdag då IFK Göteborg väntar på Guldfågeln Arena.

Startelvan: Lucas Hägg Johansson – Lars Saetra (Emin Nouri 92), Rasmus Sjöstedt, Henrik Löfkvist (Nils Fröling 64) – Piotr Johansson, Romario (Isak Magnusson 92), Carl Gustafsson, Sebastian Ring – Jonathan Ring, Oliver Berg, Isak Jansson (Noah Shamoun 80).
Ersättare: Tobias Andersson (mv), Victor Backman, Elias Olsson.