En poäng i Gävle

2 maj, 2010 |

Trots tio man på plan i 50 minuter är Kalmar FF fortfarande obesegrade på bortaplan

Kalmar FF är fortsatt obesegrade på bortaplan i årets allsvenska efter dagens 0-0 på Strömvallen i Gävle. Dagens oavgjorda match var den femte på bortaplan och gav, trots en utvisning i 41:a minuten, en poäng.

Det var Paulus Arajuuri som olyckligt åkte på ett rött kort när han fällde Gefles Alexander Gerndt som höll på att ta sig förbi.

Gefle försökte förtvivlat få till ett ledningsmål i inledningen av andra halvlek utan att lyckas och mot slutet av matchen tröttnade man och Kalmar FF kunde istället gå för en trepoängare. I den offensiv som följde såg vi ofta högerbacken Emin Nouri vara delaktig offensivt tillsammans med Mendes, Ricardo och Abiola när denne blev inbytt . Närmst ett segermål var dock Tobias Carlsson som fick på en riktigt bra nick på Rydströms högerhörna men Hugosson svarade för en fin räddning.

Etrit Berisha hade en del att göra i framför allt andra halvlek men agerade med pondus i sitt straffområde och utsågs till bäste kalmarspelare.

Matchfakta och Nannes kommentar efter matchen hittar du här.