En poäng mot Hammarby på Tele2 Arena

7 april, 2019 | Okategoriserade

Kvällens match på Tele2 Arena mot Hammarby slutade 1-1 (0-1). Nils Fröling gav Kalmar FF ledningen i den 32:a matchminuten och gick till halvtidsvila med ledning. Hammarby kunde sedan kvittera i den 67:e matchminuten genom Nikola Djurdjic, vilket även blev slutresultatet.

Första halvleken blev jämn och det var Kalmar FF som var närmast ett ledningsmål i inledningen av matchen. Viktor Agardius slog ett inlägg efter åtta minuters spel där Papa Diouf kom först på bollen men Gianluca Curci i Hammarby-målet räddade den gången.

Minuten senare var Kalmar nära igen när Romario kom loss i straffområdet och blev stämplad av Hammarby-försvararen Odilon, men domaren Mohammed Al Hakhim valde att fria.

Målet skulle dock komma för Kalmars del. I den 32:a matchminuten fick Emin Nouri bollen på högerkanten och lyfte in ett inlägg mot straffområdet där Nils Fröling mötte perfekt med pannan och kunde sätta dit ledningsmålet.

Efter målet skapade Hammarby en del kvitteringschanser men Kalmar kunde hålla undan, mycket tack vare en fantastisk Lucas Hägg-Johansson, och gå till halvtidsvila med ledning.

I den andra halvleken tog Hammarby tag rejält i taktpinnen och hade ett stort spelövertag. Efter flera skapade chanser gav det till slut utdelning. I den 67:e matchminuten lyfte Simon Sandberg in ett inlägg som Nikola Djurdjic kunde nicka dit kvitteringen på.

Efter målet var det fortsatt ett stort spelövertag för Hammarby och på stopptid satte Nikola Djurdjic dit 2-1 men domaren Mohammed Al Hakhim dömde bort målet för offside. Beslutet möttes av vilda protester och efter en tids fördröjning kunde spelet fortsätta och resultatet 1-1 stod sig matchen ut.

Poängen i dagens match innebar att Kalmar FF tog sitt första poäng i årets allsvenska och härnäst väntar IFK Norrköping på Guldfågeln Arena, nu på lördag. Biljetter till den matchen köper du här!

Hammarby IF- Kalmar FF 1-1 (0-1)
Målskyttar: Nils Fröling (32´), Nikola Djurdjic (67´)
Publik: 31 337

Startelvan
Lucas Hägg-Johansson, Piotr Johansson, Emin Nouri, Fidan Aliti, Viktor Elm, Viktor Agardius- Rasmus Elm, Romario, Herman Hallberg- Nils Fröling, Papa Diouf

Avbytare
Hampus Strömgren, Moestafa El Kabir, Chima Akas, Chidiebere Nwakali, Mahmoud Eid, Isak Magnusson, Maxwell

Byten
63 min: Nils Fröling ut, Mahmoud Eid in
65 min: Papa Diouf ut, Moestafa El Kabir in
77 min: Emin Nouri ut, Isak Magnusson in