En poäng mot IFK Norrköping

13 april, 2019 | Okategoriserade

Den första halvleken blev en trevande och chansfattig sådan. Kalmar var laget som stod för de vassaste möjligheterna. Bland annat var Papa Diouf uppe och stångades i luftrummet, men ingen utdelning för anfallaren. Gästernas bästa möjlighet i den första halvleken kom från Jordan Larsson som drog på ett fint skott som gick någon meter utanför Hägg Johanssons stolpe. På tilläggstid i den första halvleken får Kalmar frispark efter att Piotr Johansson rivits ner av Krogh Gerson. Viktor Elm tog hand om frisparken och tvingade Isak Pettersson i Norrköpings mål till en fin räddning.

Den andra halvleken blev mer händelserik och det var gästerna från Östergötland som skulle ta ledningen i matchen. Jordan Larsson fick bollen i straffområdet efter 51 minuter och i kamp med Fidan Aliti lyckas han rulla in 0-1 framför en jublande bortaklack. Fem minuter senare är det Senad Haksabanovic som river ner Fidan Aliti någon meter innanför offensivt straffområde och domaren blåser straff för Kalmar FF. Romario tar straffen och placerar den elegant in i målvaktens högra hörn och kvitterar ställningen till 1-1.

Med knappa kvarten kvar att spela får IFK Norrköping en frispark en bit utanför offensivt straffområde. Efter en tilltrasslad situation där Kalmarspelarna inte får bort bollen kan Simon Thern stöta in ett ledningsmål för östgötarna. Kalmars kvittering låter dock inte vänta på sig. Fidan Aliti lyfter in bollen i straffområdet och Papa Diouf kan lyfta in bollen bakom Isak Pettersson.

Närmare än så kommer inte något av lagen och slutresultatet skrivs till 2-2.

Kalmar FF – IFK Norrköping 2-2 (0-0)Målskyttar: Jordan Larsson (51), Romario (57’ straff), Simon Thern (78’), Papa Diouf (80).
Publik: 3 781 personer

Kalmar FF (3-5-2): Lucas Hägg-Johansson – Emin Nouri, Viktor Elm, Fidan Aliti – Piotr Johansson, Mahmoud Eid, Rasmus Elm, Romario, Viktor Agardius – Papa Diouf, Maxwell

Bänk: Hampus Strömgren (mv), Chima Akas, York Rafael, Herman Hallberg, Moestafa El Kabir, Nils Fröling, Isak Magnusson