Ett kraftfullt publikstöd hjälper Kalmar FF vidare

20 juli, 2009 |

Onsdagen den 22 juli klockan 1900 blåser domaren i gång returmatchen i kvalomgång 2 till Champions League mellan Kalmar FF och gästande ungerska mästarna Debreceni VSC. Vi vet utgångsläget, nämligen ett underläge med 0-2 från förra veckans möte nere i Ungern.

Onsdagen den 22 juli klockan 1900 blåser domaren i gång returmatchen i kvalomgång 2 till Champions League mellan Kalmar FF och gästande ungerska mästarna Debreceni VSC. Vi vet utgångsläget, nämligen ett underläge med 0-2 från förra veckans möte nere i Ungern.

Svårt utgångsläge säger en del. Kalmar FF klarar inte av detta basunerar de stora kvällstidningarnas sportsidor ut. En och annan från våra trakter kan möjligen frestas tycka att ”de gaaur inte”.

Det som är mer väsentligt än så är att vår tränare och våra spelar sjuder av revanschlust och vill visa att det skall visst gå, ”Vi skall klara detta”, har några av dem sagt efter matchen nere i Ungern. Det är självklart av allra största vikt att alla de spelare som Nanne Bergstrand tar ut till matchen på onsdag har bestämt sig för att göra sitt allra bästa och så lite till.

Vad behövs då mer för andra krafter för att Kalmar FF skall lyckas att vände sitt underläge. I dag på morgonen tog biljettförsäljningen fart ordentligt och i skrivande stund är drygt 2400 biljetter sålda till matchen. Av detta kan man säkert åstadkomma stöd men knappast något som ens når ut till spelarna på plan. Definitivt inte i närheten av det stöd som Debreceni VSC fick av sin hemmapublik i onsdags.

Någon förståndig människa har gjort gällande att en hängiven och positiv publik kan få spelare att åstadkomma underverk. Även om det inte är underverk vi behöver den 22 juli så behövs det ett kraftfullt stöd som ger spelarna kraft att dels vända underläget, dels se till att vi gör ett mål mer än vad Debreceni VSC åstadkom på sin hemmaarena och så skall inget mål ramla in i egen bur. Den kraften och det stödet skall spelarna känna under hela matchen.

Vilka mer positiva effekter skulle en seger och ett avancemang kunna ge Kalmar FF? Ja det vet man givetvis inte säkert men ett ökat självförtroende i det fortsatt internationella spelet och  i årets allsvenskan är väl sannolika ingredienser.  En vändning på onsdag skulle dessutom kunna bli en hälsosam knäpp på näsan för alla s.k. fotbollsexperter och förståsigpåare vilka inte betror Kalmar FF med att åstadkomma detta.

Så nu alla FF fans, nu ställer vi upp bakom supporterklacken, hjälper dom att heja fram vårt KFF till en framgång som ger föreningen möjligheter att avancera i Champions League. 2400 tappra på Fredriksskans den 22 juli blir nog bara ”den ropande rösten i öknen”, men om vi lyckas fylla båda långsidornas 3865 stolar på onsdag kl. 1900 när spelet börjar så skall vi på läktarplats, anförda av supporterklacken, göra allt som är möjligt när det gäller positivt publikstöd.

Vi ses på Fredriksskans kl. 1900 på onsdag. Jag är där – är DU ???

Annons