Fagercrantz: ”Formen är på uppåtgående”

10 februari, 2012 |

Fem snabba frågor till Kristoffer Fagercranz inför lördagens bortamatch mot Åtvidabergs FF

Fem snabba frågor till Kristoffer Fagercranz inför lördagens bortamatch mot Åtvidabergs FF

1. Åter på svensk mark efter ett två veckor långt matchläger i spanska La Manga. Hur ser du på årets första läger?
– Det har varit ett riktigt bra läger även om det inte var så varmt som man hade hoppats på. Men det är klart, ser man till kylan här hemma så ska man inte klaga. Planerna var riktigt bra, faktiskt mycket bättre sett till tidigare år och även maten har förbättrats betydligt. Vi spelare bodde i trerumslägenheter vilket jag gillade, det gjorde att man umgicks mer med varandra och det är alltid bra för lagsammanhållningen.

2. …och på det fotbollsmässiga?
– I första matchen mot Köpenhamn gör vi det riktigt bra med ett väl fungerade försvarsspel. Sedan kanske vi inte skapade så mycket framåt, men samtidigt kan vi ta med oss att dem inte skapade en ända målchans förutom straffen. Mot Ålesund spelade jag inte, men där skapar vi betydligt mer och samtidigt släppte till alldeles för mycket bakåt. Mot Tromsö började vi hitta det offensiva spelet och det resulterade också i 2-0-seger. Så man kan säga att det blev bättre och bättre ju längre in på lägret vi kom.

3. Hur är din egna form?
– Det känns som den börjar att stiga uppåt. Mot FCK funkade det bra defensivt och mot Tromsö började jag även att hitta rätt med mina passningar. Jag ska inte klaga, det har fungerat bra på träningen i veckan så formen är definitivt på uppåtgående.

4. Dock har du fortfarande inte gjort en 90 minuters-match?
– Det stämmer och förhoppningsvis kommer den snart. Spelar man inte 90 minuter så är det svårt att ”kräma” ut det där lilla extra. Så när jag klev av efter 70 minuter mot Trömsö så valde jag att köra egen löpning för annars kommer du aldrig orka spela en hel match när den väl kommer. Svårare än så behöver det inte vara.

5. I morgon väntar träningsmatch mot Åtvidabergs FF. Hur går dina tankar inför matchen?
– Ska jag vara ärligt så har har jag inte så jättebra koll på dem, inte mer än att de är nykomlingar och att man värvat  Tobias Nilsson från Falkenberg. Men som alltid kommer det bli en bra värdemätare när man ställs mot allsvenskt motstånd och i morgon hoppas jag att vi kan fortsätta jobba på bra defensivt och samtidigt se till att göra några mål framåt. Det skulle kännas bra.

Annons