Fidan Aliti lämnar Kalmar FF

9 mars, 2021 | Nyhet

Fidan kom till Kalmar FF från albanska KF Skenderbeu inför säsongen 2019 och totalt har det blivit 47 allsvenska matcher, 4 mål och 5 assist i den rödvita tröjan. Sedan oktober ifjol har han varit utlånad till FC Zürich i den schweiziska superligan. Nu står det klart att klubben köper loss honom från hans nuvarande avtal i Kalmar FF och därmed väljer att nyttja den option som finns i låneavtalet.

Jörgen Petersson, Sportchef Kalmar FF
– Vi valde ifjol att låta Fidan Aliti lånas ut till FC Zürich, i en väldigt viktig period för honom personligen. Dialogen med Zürich har varit väldigt bra och vi är nu överens om att fullfölja den option som finns i utlåningsavtalet. Fidan har under sin tid i Kalmar FF varit en väldigt viktig spelare med en stabil defensiv och många poäng framåt. Han har haft en professionell inställning till sin idrott och sin anställning hos Kalmar FF från första dagen han kom hit. Vi önskar honom all lycka, både på och utanför planen, framöver!  

Fidan Aliti
– Jag vill rikta ett stort tack till alla för tiden jag haft i Kalmar. Tack till alla fantastiska supportrar, mina lagkamrater och alla människor som jobbar för föreningen. Jag hade en väldigt bra tid i Kalmar och ni kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Kvalmatchen mot Brage och firandet efteråt, efter en lång säsong, är ett speciellt minne jag kommer bära med mig. Jag önskar föreningen all lycka i framtiden. Heja KFF! 

Annons