Finalförlust för Paulus Arajuuri

26 januari, 2013 |

Paulus Arajuuri spelade hela den andra halvleken när Finland förlorade finalen av Kings Cup

Sverige besegrade Finland med 3-0 (1-0) i finalen av Kings Cup i Thailand. Finland hade sina stunder men Sverige tog bättre vara på sina chanser och knep turneringssegern.

Precis som i onsdagen segermatch mot Thailand fick Kalmar FF:s försvarsspelare Paulus Arajuuri starta matchen på bänken. Då blev det 10 minuters spel.

i dagens finalmatch blev Paulus Arajuuri inbytt till den andra halvleken då han ersatte Joona Toivio som mittback.

I det läget av matchen hade Sverige med sig 1-0 efter mål av Tobias Hysén. Finland nosade på en kvittering vid upprepade tillfällen under den andra halvleken, men laget var alldeles för ineffektiva framför mål. Istället kunde Sverige säkra segern genom två snabba mål sista kvarten, 2-0 genom Robin Quaison och 3-0 genom Anders Svensson.

Finland har inte besegrat Sverige i en fotbollslandskamp sedan 2001.