Finalklart i Gothia

18 juli, 2015 |

Kalmar FF finalklart i Gothia Tipselit Trophy efter straffavgörande mot BP

Kalmar FF finalklart i Gothia Tipselit Trophy efter straffavgörande mot BP

Semifinalen i Gothia Tipselit Trophy för Kalmar FF:s P 17-lag gick mot Brommapojkarna. Som dagen innan besegrade Hammarby i en prestigefylld kvartsfinal.
BP har ju en ungdomsverksamhet i toppklass och går alltid långt i turneringarna de spelar och Kalmar FF visste att det skulle bli en tuff nöt att knäcka.
Men om Kalmar FF har haft ett mantra under turneringen är det – fokusera på det egna spelet.
– Vi har tidigare lyckats si och så med den biten. Vi har låtit omständigheter och motståndare begränsa oss, men vi har hela tiden pratat om det här i gruppen och Steglander och jag har försökt att göra dem medvetna om att de faktiskt själva kan styra över det här. De kan styra över hur de vill ta sig an en utmaning, säger Henrik Rydström, tränare i Kalmar FF.

Och mot BP visade Kalmar FF att man vågar och kan.

Det var visserligen ingen sprudlande attackfotboll som visades upp. Men Rydström och Steglander fick se sitt lag spela kompakt försvarsspel, där spelarna värderade situationerna fint och när KFF vann bollen slog man nästan aldrig i väg den på måfå, utan behöll den inom laget.
– Målsättningen var att njuta av stunden. Att värdesätta möjligheten att spela semifinal i Gothia inför flera tusen åskådare. Att välja att INTE se eventuella hinder. Och där var killarna prickfria, säger Rydström.

Femte matchen på fem dagar satte dock sina spår. Slitna spelare hade inte alltid kraft att fylla på i straffområdena och det kryllade inte av heta målchanser. Kalmar FF hade emellertid aningen lättare att ta sig fram i banan med sitt passningsspel, BP:s attacker startade ofta med en längre boll.

Men matchen fick avgöras på straffar.

Den här gången stod Elias Eriksson i Kalmar FF:s mål och kunde se BP missa två av sina fyra straffar. De hann aldrig lägga sin femte straff eftersom Anton Maikkula, Elof Nelson, Svante Ingelsson och Gustav Eriksson Söderström redan hade slagit in sina.
Det betydde avancemang till final och där väntar hela turneringens gunstlingar, Right to Dream.
– De slog oss i gruppspelet och var klart bättre än oss då. Vi vet att det kommer bli otroligt tufft. Men det jag begär av mina spelare är mod. Motståndarna må vara skickliga som tusan. Vi ska inte ge oss utan fajt. Det är den attityden vill jag se i finalen. Får jag det är jag nöjd, säger Rydström.

Finalen mot Right to Dream spelas på Ullevi klockan 15:00 idag, lördag.

Annons