Finalspel i DM för tre åldersklasser

25 september, 2015 |

Glädjande nyheter för Kalmar FFs pojkar 17, 15 och 14, där man i alla tre åldersklasser tagit sig till final i årets DM.

Glädjande nyheter för Kalmar FFs pojkar 17, 15 och 14, där man i alla tre åldersklasser tagit sig till final i årets DM.

P14 kommer ta sig an IFK Värnamo borta söndag 11/10. P17 möter Jönköpings Södra borta onsdag 21/10. Och P15 möter Östers IF hemma i ett Smålandsderby som spelas onsdag 14/10 med matchstart kl.19.00. Den matchen kommer att spelas inne på Guldfågeln Arena!

Vi tog ett kort snack med Lasse Svensson som är tränare för Kalmar FFs P14 inför den stundande finalen.

Kan du berätta om tankarna inför den stundande finalen och vägen som varit dit?

–   Det känns stort att vi lyckas ta oss hela vägen fram till en final. Det var ett av våra mål vi hade när säsongen började i vintras, egentligen det enda resultatmålet vi slog fast var att vi skulle försöka göra riktigt bra ifrån oss och satsa för att gå till final i denna stora turnering. (Vi drömde om final och hemmamatch inne på Guldfågeln Arena.) Föreningen har ju också som mål att försöka komma långt och gärna få fram sina ungdomslag till en bra placering i DM. Det känns som statusen på ungdoms-DM är högt ute bland klubbarna i Småland och de större föreningarna satsar, stimulerande och bra för distriktet i de tuffa fotbollstider som råder.

En skön tanke att det bara är 2 lag kvar av över 50 startande lag (P14 DM är den med flest deltagande lag) och att vi är ett av dem. Att Kalmar FF dessutom är i final med alla sina 3 DM-lag är väldigt roligt för hela ungdomsdelen, en rejäl styrkedemonstration och en tydlig signal till vår verksamhet att vi är på gång och att vi gör en hel del bra saker.

Vägen fram till finalen har varit lite ojämn men med ett par lag som verkligen har utmanat oss, tänker i första hand på holmgången mot våra blåvita bröder från Berga som har ett starkt lag och där vi hade marginalerna på vår sida i en jämn match på Gasten och till slut lyckades vinna med 1-0 i en av de tidiga omgångarna i våras. Den matchen hade nog lika gärna kunnat vara värdig en final. Vi minns även några riktigt bra matcher där speciellt segern borta mot Öster med 5-0 är en av säsongens höjdare.

Om våra finalmotståndare IFK Värnamo har vi inte så mycket koll på men inspirerande att få möta nya lag och av lite rapporter att döma skall det vara ett offensivt spelande lag med många duktiga spelare som är med i Smålandslaget. Vi underskattar inga motståndare och har man gått hela vägen till final är man givetvis ett lag att ha all respekt för men är vi bara igång och på banan i vårt sätt att spela brukar vi vara jobbiga att möta och ger alla lag något att bita i.

Vi ser fram mot finalen den 11 oktober och IFK Värnamo har lovat att göra en festlig inramning och matcharrangemang på Finnvedsvallen. Samtidigt är vi lite avundsjuka på vårt -00 lag, P-15 som får spela hemma och inne på Guldfågen…. Surt att vi fått långa borta matcher i både semi (Tranås) och i final, men vi tittar framåt, är redo och sugna på en söndagsutflykt genom Smålandsskogen för att ha en rolig hemresa tillsammans med pokalen och lite FF drag i bussen.

Vi önskar Lasse och P14, P15 och P17 ett stort lycka till i sina finaler som stundar framöver! Vill ni ta del av en av finalerna på hemmaplan så beger ni er till Guldfågeln Arena onsdag den 14/10 där ni kan titta på Smålandsderbyt mellan Kalmar FF-Öster med matchstart kl.19.00.

Annons