”Fokuset just nu ligger på ekonomistyrningen”

29 november, 2019 | Nyhet

Under torsdagen genomförde Kalmar FF det sista kollektiva träningspasset under 2019. Nu väntar välbehövlig semester för spelartruppen innan man startar upp försäsongsträningen igen i januari. Vi tog ett snack med Kalmar FF:s ordförande Jonas Persson för att höra hur arbetet ser ut under den närmaste tiden. 

– Fokuset just nu ligger på ekonomistyrningen då vi måste säkerställa att ekonomin är i balans. Där ligger vårt huvudfokus och genomsyrar allt vi gör just nu. I det arbetet kommer vi se över hela organisationen, både den sportsliga och administrativa.

Jag förstår att det även jobbas på att få en ny huvudtränare klar. Går det att svara på när alla bitar kan vara på plats?
– Vi jobbar hårt med en lösning i den frågan och det är en pågående process. Däremot kommer vi inte stressa fram en lösning då det är en viktig pusselbit. 

När det gäller spelartruppen är det ett flertal avtal som går ut. Hur ser situationen ut kring de spelare som har utgående avtal och vad har kommunicerats till dessa? 
– Vi har varit i kontakt med alla spelare som har utgående avtal. En del har fått besked att de inte finns med i planerna inför nästa år. En del spelare förhandlar vi med just nu. En tredje kategori med spelare har fått besked att de inte kan få något svar i dagsläget. För Kalmar FF:s del innebär det att vi kommer vara mer noggranna än vi någonsin har varit innan vi skriver kontrakt med spelare, eftersom ekonomin ser ut som den gör. 

Många är även nyfikna kring hur föreningen tänker kring ny klubbchef, försäljningschef och sportchef. Kan du säga något om hur arbetet ser ut där? 
– Det ser väldigt positivt ut. Vi jobbar med stor tillförsikt i dessa frågorna. Vi har ett väldigt bra urval och kandidater på de posterna. Jag är jätteglad att det är så många som visar intresse att jobba för Kalmar FF och vill vara med och bidra till vår förening. 

Annons