”Föreningen ligger mig varmt om hjärtat”

16 januari, 2019 |

Idag blev det klart att tidigare KFF-spelaren Lucas Nilsson blir ny sportchef för Kalmar FF Ungdom. Han kommer närmast från sin tjänst som fritidsutvecklare på Kalmar kommun.

Lucas Nilsson, berätta hur det känns att komma tillbaka till Kalmar FF?
– Det är fantastiskt roligt. Jag älskar fotboll och att få jobba för en sån fin förening som Kalmar FF känns extra roligt. Föreningen ligger mig varmt om hjärtat och jag ser verkligen fram emot detta.

Var kommer tyngdpunkten ligga i ditt uppdrag?

Idag blev det klart att tidigare KFF-spelaren Lucas Nilsson blir ny sportchef för Kalmar FF Ungdom. Han kommer närmast från sin tjänst som fritidsutvecklare på Kalmar kommun.

Lucas Nilsson, berätta hur det känns att komma tillbaka till Kalmar FF?
– Det är fantastiskt roligt. Jag älskar fotboll och att få jobba för en sån fin förening som Kalmar FF känns extra roligt. Föreningen ligger mig varmt om hjärtat och jag ser verkligen fram emot detta.

Var kommer tyngdpunkten ligga i ditt uppdrag?

– Skapa en stimulerande miljö och se till att våra ledare får ett bra stöd i sina träningar och i sin verksamhet. Jag ska också se till att våra barn och ungdomar får mycket glädje så att de känner att det blir en bra helhet.

Vad tror du att du kan tillföra?
– Dels att jag har gjort en resa själv och tagit mig hela vägen till elitnivå. Jag har även god insyn i vad barn och ungdomar behöver jobba med för att få en bra miljö att utvecklas i.

Mattias Rosenlund, Kalmar FF
– Vi är väldigt nöjda med att ha lyckats knyta till oss Lucas Nilsson till Kalmar FF. Han har en bred erfarenhet från elitfotboll, föreningsverksamhet och förmågan att leda projekt. Där kommer han passa som handen i handsken. Det kommer även göras en del förändringar i föreningen runt arbetet som gäller runt ungdomsverksamheten. Han kommer inte ha någon färdig manual att jobba efter och kommer i första hand jobba närmast akademichef, klubbchef och utvecklingschef för att driva arbetet framåt. Den tidigare titeln för tjänsten benämndes som ”ungdomsansvarig” men heter numera ”sportchef ungdom”.     

Annons