Förlust för U19 i Ligacupen

28 mars, 2015 |

Kalmar FF U19 förlorade kvällens semifinal mot Hammarby

Semifinal i Ligacupen på Pettersbergs IP i Örebro och Hammarby IF stod för motståndet. Hammarby IF var klart bäst första 20 av matchen. Bajen spelade aggressivt, satte en hög press och störde KFF. Kalmar FF stördes också av skador, sedan innan saknades Calle Johansson och Anton Maikkula och Giga Chkheidze fick kliva av efter blott 7 minuter med en bristning i baksidan och man tvingades stuva om i laget.

Bajen skapade två fina lägen innan man fick utdelning. En djupledsboll överrumplade KFF:s försvar och även om John Håkansson var på bollen kunde han inte förhindra den från att gå i mål.

Men successivt åt sig Kalmar FF in i matchen och efter en halvtimmes spel hade KFF tagit över spelet. Man vann kampen centralt på mittfältet, Herman Hallberg började styra spelet och det var som om alla nervknutar löstes upp. Kalmar FF skapade några riktigt klara målchanser. Måns Olström la från några meter bollen över ett öppet mål och Herman Sillerström hade en boll som rensades undan på mållinjen.
– Jag tror att jag utan att överdriva kan kategorisera chanserna som feta. Men missarna visade sig vara symptomatiska för dagen. Vi hade inte kunnandet i det sista momentet, säger Henrik Rydström.

Andra halvlek fortsatte på samma sätt. Kalmar FF dominerade spelet. Man hade lätt att ta sig till Hammarby IF:s straffområde. Men antingen missade man sedan chanserna som uppstod eller avväpnade Hammarby IF KFF och ju längre halvleken led, ju mer stressat uppträdde KFF.

Och det blev en karaktär på matchen som Hammarby IF i slutskedet kunde väga över till sin fördel. Istället för kvittering kontrade Bajen in två mål i slutet och visade upp en effektivitet som Kalmar FF saknade i dag.
– 3-0 är för stora siffror. Men en eloge till Hammarby, som tog tillvara på sina chanser och hade en spets på det de gjorde som vi behöver lära oss av. Prestationen från vår sida var emellertid, tre baklängesmål till trots, på många sätt fin. Det är väldigt skickliga fotbollsspelare jag och Johan Steglander får jobba med, säger Henrik Rydström.
Imorgon väntar match om tredjepris när Kalmar FF möter IF Elfsborg.