Förlust i den allsvenska premiären

31 mars, 2024 | Nyhet

Kalmar FF kom till Tele2 Arena för att möta Hammarby IF under söndagen. En fullsatt arena tog emot spelarna inför den allsvenska premiären och det var ett stort rödvitt följe på Tele2 Arenas bortasektion.

Matchen började i ett högt tempo där båda lagen såg spelsugna ut. I den 3:e minuten skapade KFF matchens första chans när Melker Hallberg drev fram bollen centralt och spelade fram Jacob Trenskow som inte fick ordning på avslutet utan Dovin i hemmamålet kunde rädda enkelt.

Melker Hallberg och Jonathan Ring tog sig fram genom mittfältet i den 5 minuten där Melkers avslut tog på en Hammarbyförsvarare och gick till matchens första hörna som blev resultatlös. Kalmar var laget med mest bollinnehav under de första 10 minuterna. Hammarby stack igenom med en kontring i den 9 minuten, men Saetra blockade avslutet.

Hemmalaget fick en frispark i den 11:e minuten på offensiv planhalva som Besara lyfte in men som Rony Jansson nickade undan till inkast. Besara lyfte in ytterligare en frispark i straffområdet i den 13:e minuten men Brolin hade koll på bollen den gången.

Matchens första mål kom i den 15:e minuten efter att Samuel Brolin slog en svår passning mot Abdussalam Magashy som Gül passade till Nahir Besara som gav hemmalaget ledningen med 1-0. I minuten efter skulle nästa målet komma för hemmalaget när Oscar Johansson Schellas spelade in bollen från höger som Rasmus Sjöstedt stötte in i eget mål som betydde 2-0.

KFF skulle reducera i den 25:e minuten när Arash Jafarpour passade bollen till Jacob Trenskow på högerkanten som dribblade förbi sin försvarare och spelade in till Melker Hallberg som gjorde 2-1. Jacob Trenskow skulle få ytterligare en chans i den 35:e minuten när han samspelade med Arash Jafarpour men Trenskows avslut gick över.

Arash Jafarpour var iblandad i ytterligare en situation när Hammarby hittade in mellan KFF-försvaret i djupled men Arash hann före sin motståndare och rensade undan bollen. I den 40:e fick KFF en hörna efter att Hammarby missat i uppspelsfasen. Hörnan hamnade tillslut hos Jacob Trenskow som inte fick tillräckligt med kraft i skottet.

Andra halvlek

Den andra halvleken började med kamp om bollinnehavet och de farliga chanserna uteblev till en början. Kalmar hade väldigt svårt att skapa några farliga målchanser.

Hammarby tog sig fram längs högerkanten i den 63:e minuten men Erabis skott gick rakt på Samuel Brolin. Hammarby behöll trycket på KFFs planhalva och pressade högt när man blev av med bollen.

I den 66:e minuten lyfte Jacob Trenskow in en frispark in i straffområdet som Arash Jafarpour nickade in i mål, men blåstes av för frispark till hemmalaget. Hammarby kontrade i den 69:e minuten genom Erabi som tog sig förbi Rony Jansson och kom fri mot Samuel Brolin som gjorde en fin räddning.

Kalmar FF hade svårt att få till sitt offensiva spel men skapade halvchanser genom fasta situationer. Inhoppande Romario skapade en hörna som Jacob Trenskow lyfte in mot Lars Saetra men Dovin räddade nicken.

Samuel Brolin fick sträcka ut sina 202 cm ett par gånger under den andra halvleken. Han fick göra ytterligare en fin räddning i den 73:e minuten när Tekie avslutade utanför straffområdet.

Matchens fjärde mål skulle komma i den 82:a minuten när Hammarbys anfallare Erabi fick bollen av Besara i straffområdet och sköt in bollen till 3-1 bakom Samuel Brolin som inte nådde bollen.

Kalmar FF försökte under slutet av matchen få till en forcering i slutminuterna och bytte in Dino Islamovic för att få lite mer tyngd i den sista tredjedelen. I den 90:e minuten fick han med sig en frispark på mittplan som spelades ut till Arash Jafarpour som sköt ett skott som gick via Dovin i stolpen ut till en hörna som Hammarby nickade undan.

Kristoffer Karlsson blåste av matchen och därmed förlorade Kalmar FF mot Hammarby med siffrorna 3-1. Tack till alla drygt 1000 rödvita som fanns på bortasektionen för att sjunga fram oss. Nästa match spelas på Guldfågeln Arena måndagen den 8/4 klockan 19:00.

Hammarby IF – Kalmar FF
Mål: 1-0  Besara 15´, 2-0 Självmål 16´, 2-1, Hallberg 25´, 3-1 Erabi 82´.