Förlust i Gävle

8 april, 2015 |

Kalmar FF fick inte med sig någon poäng från mötet med Gefle IF

Kalmar FF hade inledningsvis bra koll på situationen och släppte inte in Gefle i straffområdet innan den tionde spelminuten.

Trots det så var det hemmalaget som tog ledningen i den 26:e minuten då domare Kristoffer Karlsson blåste en straff som Johan Oremo satte bakom Ole Söderberg.

Tio minuter senare var det dags för samme Oremo när KFF misslyckades med att få bort bollen efter en frispark så höll han sig framme igen och ökade på till 2-0.

I andra halvlek så spelade Kalmar FF upp sig men trots ett betydligt bättre spel och ett övertag i antalet målchanser så förblev nollan intakt och Gefle kunde räkna in en trepoängare.

Peter Swärdh efter matchen
– Vi gjorde en väldigt svag första halvlek på många sätt samtidigt som Gefles styrkor med Dioh Williams och Oremo hade vi problem med och det gjorde dom bra. Vi gav dom för mycket ytor för vi föll hem för tidigt och i vårt anfallsspel så var vi oerhört långt ifrån den matchplan vi hade lagt upp när det gäller genomförandet. Vi spelade ju långa bollar på en ensam Marcus Antonsson och så hade vi absolut inte ställt upp laget. Det var väldigt odiciplinerat genomfört och vi tappade all rytm i första halvlek.
Däremot så gjorde vi en formationsändring till andra halvlek och då fick vi mycket bättre spelbarhet och mycket bättre rörlighet. Efterhand så kom vi också så djupt in på dom så vi fick mycket fasta situationer och vi hade bra lägen att göra de här målen som vi behövde göra för att få med oss poäng idag. Vi hade stolpskott och ytterligare några bra situationer där målvakten gjorde bra räddningar så det fanns ändå en känsla av att vi förbättrade oss rejält i andra halvlek. Effektiviteten fanns inte där och framför allt så kan vi inte bjuda motståndarna på den möjlighet dom får på grund av vår väldigt dåliga prestation i första.