Förlust i kvällens match mot AFC Eskilstuna

13 juli, 2019 | Okategoriserade

Kvällens match mot AFC Eskilstuna slutade med förlust, 3-1, inför 1826 åskådare på Tunavallen.

Det blev en mardrömsöppning för KFF i dagens match på Tunavallen när Samuel Nnamani redan efter två minuters spel kunde ge hemmalaget ledningen. En chockartad start på matchen som präglade en stor del av halvleken där AFC kändes som det piggare laget. Man kunde även öka på till 2-0 tjugo minuter senare genom Ousmane Camara.

KFF flyttade fram positionerna och hade bra chanser till reducering genom Maxwell och Måns Söderqvist. Men Ole Söderberg i AFC-målet och ribban stod i vägen vid de tillfällena och resultatet stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken kom den viktiga reduceringen för Kalmar FF genom Viktor Agardius som kunde peta in bollen efter ett inlägg från Rasmus Elm. Men istället för kvittering kunde AFC replikera tio minuter senare genom nyinbytte Wilhelm Loeper som från snäv vinkel punkterade matchen och satte dit 3-1, vilket även blev slutresultatet.

Nästa match för Kalmar FF spelas måndag den 22 juli då Djurgårdens IF kommer på besök till Guldfågeln Arena. Biljetter till den matchen köper du här.

Startelva
Lucas Hägg-Johansson, Fidan Aliti, Viktor Elm, Emin Nouri, Rafinha, Henrik Löfkvist, Herman Hallberg, Rasmus Elm, Viktor Agardius, Maxwell, Måns Söderqvist

Avbytare
Viktor Noring, York Rafael, Mahmoud Eid, Carl Gustafsson, Adam Hellborg, Alexander Ahl-Holmström, Isak Magnusson

Byten
46 min: Alexander Ahl-Holmström in, Maxwell ut
63 min: Isak Magnusson in, Henrik Löfkvist ut
77 min: York Rafael in, Emin Nouri ut