Förlust i kvällens match mot GAIS

25 april, 2024 | Nyhet

Kalmar FF tog emot nykomlingen GAIS hemma på Guldfågeln Arena under torsdagskvällen inför drygt 3800 åskådare.

Det var gästerna som skapade matchens första hörna i den 2:a minuten, bollen landade tillslut hos Henriksson som avslutade över. De skapade ytterligare en hörna i den 4:e minuten men Jacob Trenskow kunde ta hand om bollen.

Matchens första mål kom i den 6:e minuten när Lindberg snodde åt sig bollen efter passivt agerande från Arash Jafarpour och fick ett friläge och rullade in bollen i mål till 0-1 för gästerna. 

Kalmar FF hade väldigt svårt att hitta in med bollen mellan gästernas lagdelar och tvingades ofta till den längre bollen som GAIS-försvaret kunde ta hand om. Men i den 13:e minuten tog Abdussalam Magashy sig fram längs vänsterkanten och vek in mot straffområdet men avslutet kunde räddas enkelt av Sims i GAIS-målet. 

I den 20 minuten fick GAIS en chans att öka på ledningen när Samuel Brolin släpper en retur som Cooper Love störtade fram för att raka in i mål, men Arash Jafarpour och Samuel Brolin redde ut den situationen.

GAIS var det bättre laget under första halvlekens första del och anfallaren Cooper Love fick en bra möjlighet att utöka ledningen men Samuel Brolin var bra med i den situationen. 

I den 32:a minuten fick vi se en fin press från Dino Islamovic som vann bollen till Abdussalam Magashy på vänsterkanten som avancerade framåt i banan. Han spelade vidare till Simon Skrabb som förlängde ut till Jacob Trenskow som avslutade rakt på Sims. 

Henrik Jensen tvingades till sitt första byte redan i den 35:e minuten när Alex Gersbach fick kliva av och Rony Jansson fick ta över hans plats som vänsterback. Fem minuter senare skulle Guldfågeln Arena få jubla. Lagkaptenen Simon Skrabb som gjorde sitt första mål för säsongen mot IF Elfsborg fick bollen på mittplan och hittade Jacob Trenskow i djupled som avslutade vid första stolpen och 1-1 var ett faktum.  

Men GAIS fortsatte att skapa chanser. I den 45:e minuten fick Lindberg på ett skott som Samuel Brolin släppte retur på men kunde göra en fin reflexräddning. Gästerna fick en frispark utanför straffområdet på tilläggstid i den första halvlek men Samuel Brolin kunde nå högst och plocka ner den. Båda lagen gick till halvtidsvila med ställningen 1-1.

GAIS spelade igång bollen för den andra halvleken men det var hemmalaget som skapade halvlekens första chans när Abdussalam Magashy tog sig förbi sin motståndare och spelade bollen i djupled till Dino Islamovic som avslutade utanför stolpen. Kalmar FF fick en frispark utanför straffområdet i den 48:e minuten som lyftes in, men GAIS fick frispark i den situationen. 

I den 55:e minuten skulle gästerna göra 1-2 när Boudri vann bollen centralt på offensiv planhalva och sköt ett skott utanför straffområdet som letade sig in Samuel Brolins vänstra hörn. Samuel Brolin skulle dock revanschera sig när han räddade Cooper Loves från nära håll i den 62:a minuten.

Hemmalaget gick inte att känna igen och hade väldigt svårt att få fast bollen på offensiv planhalva men fick en frispark när Jacob Trenskow blev tacklad bakifrån.

Simon Skrabb tog hand om frisparken utanför straffområdet i den 66:e minuten men bollen smet precis utanför det vänstra krysset. 

Efter en bjudning av Rasmus Sjöstedt som passar rakt i gapet på Amatkarijo som avlsutar men Samuel Brolin fick sträcka ut och rädda. GAIS-spelaren Alexander Ahl Holmström som spelade i den rödvita tröjan mellan åren 2018-2020 hoppade in i den andra halvleken och utökade gästernas ledning till 1-3 i den 87:e minuten.

Kalmar FF började trycka på för en reducering. I den 91:a minuten skulle reducera till 2-3 när Jacob Trenskow lyfte in bollen till Lars Saetra som kunde nicka in bollen i mål. Hemmalaget behöll trycket mot GAIS-målet och efter en tilltrasslad situation rensade gästerna ut bollen till Simon Skrabb som sköt precis utanför den vänstra stolpen.

Domaren Adam Ladebäck blåste av matchen och Kalmar FF förlorade matchen mot GAIS med siffrorna 2-3.

Startelvan för Kalmar FF

Brolin

Jafarpour – Saetra – Sjöstedt – Gersbach (ut 35)

Romario – Skrabb – Magashy (ut 89)

Ring (ut 53) – Islamovic (ut 89) – Trenskow

Bänken

Kindberg – Jansson (in 35) – Kia – Råvik – Braun – Andersson (in 89) – Andersson – Jensen (in 53) – Isa (in 89)

Stort tack till alla rödvita på plats på Guldfågeln Arena som stöttade oss under hela matchen.

Nästa match för Kalmar FF är på måndag den 29/4 mot Mjällby på Strandvallen. Boka din plats i bussen hos KFFSU. All info hittar du via denna länken.

Text: Christoffer Karlström

Annons