Förlust i premiären mot Jönköping

2 april, 2016 |

Det blev förlust i premiären mot Jönköping

Kalmar FF förlorade den Allsvenska premiären mot nykomlingarna Jönköping Södra med 1-0 efter att Pawel Cibiki gjort matchens enda mål i mitten av den första halvleken.

KFF inledde matchen på ett bra sätt där både Marcus Antonsson och Tobias Eriksson hade bra läge att ge Kalmarpubliken möjlighet till att få jubla. Men istället för jubel blev det en riktig kalldusch när nyförvärvet, från Malmö FF, Pawel Cibiki i den 22:a minuten kunde springa sig fri och möta ett inlägg från högerkanten på ett tillslag bakom en chanslös Ole Söderberg i målet.

Jönköpings ledning efter den första halvleken är inte alls orättvis då KFF hade svår att komma upp på den nivån vi vant oss att se dem under försäsongens cupspel.

I den andra halvleken flyttar KFF fram sina positioner och efter ett dubbelbyte där Filip Sachpekidis och Svante Ingelsson kommit in på planen ligger det ett Kalmarmål i luften. Men gästerna försvarar sig bra och även om KFF i slutet skapar ett tryck mot Jönköpingsmålet så klarar nykomlingarna hålla undan och vinna det första Smålandsderbyt för året.