Förlust mot Halmstad

18 oktober, 2014 |

Kalmar FF förlorade dagens match hemma på Guldfågeln Arena med 1-3 mot HBK

Dagens match på Guldfågeln Arena inleddes trevande från båda håll då mycket stod på spel. En seger i dagens skulle innebära att man kunde sluta oroa sig för den negativa kvalplatsen.

Efter dryga 12 minuters spel tog Kalmar FF kommandot i matchen och i den 13:e kom första chansen när Pär Ericsson fick bollen förbi Lukic i HBK-målet men Joseph Baffo kunde rensa undan ut till Papa Diouf som fick på ett bra skott men återigen stod Baffo på mållinjen och räddade.

Minuten senare tog sig Papa fram i skottläge men Lukic lyckades få fingrarna på bollen och tippa undan. Efter de chanserna stod KFF för det mesta av spelet fram till den 20:e minuten. Då kom en riktig kalldusch när Mikael Boman fick vända upp och snyggt placerade in bollen via Söderbergs vänstra stolpe. Minuten senare höll Marcus Antonsson på att total sätta stopp för KFF när han fri framför Söderberg knorrade bollen straxt utanför det högra krysset.

Romario höll på att kvittera i den 26:e minuten när hans skott touchade ett HBK-ben och helt ställde Lukic som stod och såg bollen stryka högra stolpens utsida. Halvlekens sista chans fick Papa Diouf som fick bra träff på Emins inlägg men bollen gick utanför målet.

Kalmar FF inledde andra med hög press och redan i inledningen hade man två snabba avslut. Hasse Eklund bytte även in Cesar för att få mer fart i offensiven men i dag ville sig ingenting.

I den 69:a minuten kunde Marcus Antonsson nicka in 2-0 över Söderberg och i den 77 utökade samme Antonsson till 3-0.

Kalmar FF försökte forcera och i den 93:e minuten fick Pär Ericksson träff och kunde snygga till siffrorna något.