Förlust mot IFK Göteborg

14 april, 2024 | Nyhet

Två lag med två raka förluster kom till spel på Guldfågeln Arena under söndagen där matchens första chans gick till IFK Göteborg men Samuel Brolin kunde ta hand om bollen.

Det var två lag som ville framåt och skapa målchanser tidigt i matchen, men den sista passningen saknade ofta kvalité. I den 7:e minuten fick Göteborg sin första hörna. Mucolli lyfte in bollen i straffområdet men Samuel Brolin kunde plocka ner bollen enkelt. I den 15:e minuten skapade gästerna ännu en hörna men Samuel Brolin plockade ner även den.

Gästerna fortsatte att vara det piggare laget under den första halvlekens första 20 minuter. IFK Göteborg snodde åt sig bollen centralt i planen och Santos tog sig in i straffområdet men Simon Skrabb avvärjde den chansen. I den 18:e minuten lyfte Pyndt in bollen i straffområdet men KFF-försvaret kunde rensa undan bollen. Samme Pyndt lyfte även in en hörna i den 20:e minuten men Simon Skrabb kunde nicka undan den bollen. I minuten efter fick IFK Göteborg ännu en hörna men även den kunde KFF-försvaret rensa undan.

Efter att ha fått ägna sig mest åt försvarsspel hittade KFF igenom på vänsterkanten genom Alex Gersbach som tog sig ner till kortlinjen och lyfte in bollen men Bishesari i Göteborgsmålet plockade ner bollen. I den 32:a minuten fick KFF en frispark på offensiv planhalva som Jonathan Ring lyften in i straffområdet men bollen gick igenom samtliga spelare och ut till inspark för IFK Göteborg. 

Jacob Trenskow som börjat säsongen 2024 på ett fint sätt tog sig fram på högerkanten i den 33:e minuten tillsammans med Melker Hallberg men avslutet gick rakt på en försvarare. 

Båda lagen gick till halvtidsvila med ställningen 0-0 på tavlan. 

Den andra halvleken hade knappt hunnit börja förrän gästerna tog ledningen med 0-1 genom Mucolli efter ett individuellt misstag i eget straffområdet av KFF. IFK skapade en hörna i den 56:e minuten efter att Santos tagit sig in i straffområdet men Samuel Brolin gjorde en bra räddning, KFF kunde nicka undan den efterföljande hörnan. Samuel Brolin skulle få göra ytterligare en fin räddning i den 60:e minuten när gästerna avslutade i straffområdet. 

I den 62:a minuten gjorde Henrik Jensen ett dubbelbyte för att få till en förändring i spelet när Arash Jafarpour och Romario gick ut och in kom Rony Jansson och Dino Islamovic. Dino Islamovic skapade en hörna i den 65:e minuten efter ett avslut på en Göteborgsförsvarare. Hörnan slutade med en ny hörna men IFK Göteborg kunde ta undan bollen. 

I den 70:e minuten fick Samuel Brolin göra en fin räddning efter ett skott från Pyndt i gästerna. Den efterföljande hörnan blev en insparkför KFF. Två minuter senare skapade KFF en fin chans genom Simon Skrabb som avslutade utanför straffområdet men Bishesari kunde rädda enkelt. 

I den 72:a minuten skulle Dino Islamovic få en bra chans att kvittera för KFF när Jacob Trenskow tog sig fram på vänsterkanten och lyfte in bollen men nicken gick utanför.

Henrik Jensen gjorde ytterligare ett dubbelbyte i den 83:e minuten när Abdussalam Magashy och Kevin Jensen kom in istället för Jonathan Ring och Alex Gersbach. 

Kalmar FF började trycka på för en kvittering och i den 86:e minuten lyfte Simon Skrabb in bollen mot Jacob Trenskow men försvararen kunde nicka undan.

Det blev inga fler mål i matchen vilket betydde att Kalmar FF förlorar matchen med 0-1. Tack till alla rödvita supportrar som var på plats för att lyfta fram oss. Nästa match för Kalmar FF är på Borås Arena mot IF Elfsborg den 22 april klockan 19:00.

Startelvan för Kalmar FF
Brolin- Jafarpour (ut 62) – Saetra – Sjöstedt – Gersbach (ut 83) Hallberg – Gojani – Romario (ut 62) Ring (ut 83) – Skrabb – Trenskow 

Bänken
Kindberg – Davoudi Kia – Jansson (in 62) – Andersson – Andersson – Magashy (in 83) – Jensen (in 83) – Isa – Islamovic (in 62)

Text: Christoffer Karlström

Annons