Förlust mot IFK Göteborg

30 juli, 2023 | Nyhet

Kvällens match mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi slutade med förlust, 2-0.

Det blev en fartfylld inledning på matchen där det bjöds på målchanser åt bägge håll.

Matchens första målchans kom redan efter tre minuters spel där hemmalagets Gustaf Norlin kom loss innanför straffområdet och avslutade tätt utanför.

Tio minuter senare var det nära igen när Arbnor Muccoli avslutade innanför straffområdet. Men Jakob Kindberg var bra med i KFF-målet och stod för en utmärkt räddning.

Minuterna senare kom ett gyllene KFF-läge. Simon Skrabb kom loss på vänsterkanten och slog ett fint inlägg till Jakob Trenskow som gick på avslut innanför straffområdet. Men IFK-keepern Pontus Dahlberg stod för en bra räddning .

Istället för Kalmar-ledning var det hemmalaget IFK Göteborg som skulle göra 1-0-målet strax innan halvtidsvilan. Mittfältaren Adam Carlén fångade in en andraboll och sköt in ledningsmålet utanför straffområdet. Otagbart för Jakob Kindberg i KFF-målet. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

I paus genomfördes ett byte där Nahom Netabay gick ut och Johan Karlsson byttes in.

Efter kvarten spelad i den andra halvleken ökade hemmalaget på sin ledning till 2-0. Även denna gång genom Adam Carlén vars avslut ändrade riktning på en KFF-försvarare och ställde Jakob Kindberg.

På tilläggstid var sedan inbytte Mileta Rajovic nära att näta två gånger om. Men matchen slutade med förlust, 2-0, denna söndagskväll på Gamla Ullevi i Göteborg.

Härnäst för Kalmar FF:s del väntar returmötet mot FC Pyunik i kvalet till Europa Conference League på torsdag.

IFK Göteborg- Kalmar FF 2-0 (1-0)
Allsvenskan omgång 17, Gamla Ullevi

Startelvan: Kindberg, Olafsson, Sjöstedt, Saetra, Lindahl (ut 64 min), Netabay (ut 46 min), Gojani (ut 64 min), Romario, Skrabb, Hümmet, Trenskow (ut 56 min)
Ersättare: Andersson (mv), Jensen, Rajovic (in 56 min), Karlsson (in 46 min), Shamoun (in 64 min), Ylätupa, Jansson, Jafarpour (in 64 min), Olsson